Gebruiksmeldingsplattegrond

Zodra je bij een bedrijf rondloopt zul je, vaak ongemerkt, plattegronden tegenkomen. Als medewerker maar ook als bezoeker is het fijn dat in geval van een calamiteit je snel naar buiten kan via de kortste en veiligste route die beschreven staat op deze plattegrond.

Deze plattegronden zijn meestal wel bij iedereen bekend. Maar wist je dat voorafgaand aan het in gebruik nemen van een pand ook plattegronden ingeleverd dienen te worden bij de gemeente voor vergunning?

Gebruiksmelding noodzakelijk?

Als er in een gebouw meer dan 50 personen tegelijk aanwezig zijn, zoals horecagelegenheden, winkels, scholen, kantoren en dergelijke is een gebruiksmelding noodzakelijk. Ook als je niet voldoet aan de brandveiligheidseisen zoals genoemd in het gebruiksbesluit, maar in plaats daarvan een andere oplossing hebt die net zo veilig is, zal een gebruiksmelding noodzakelijk zijn.
Deze plattegronden noemen we gebruiksmeldingsplattegronden. Deze zijn bedoeld om aan te tonen dat het gebouw voldoet aan het bouwbesluit ten aanzien van het brandveilig gebruik.

De laatste jaren hebben wij steeds meer van deze gebruiksmeldingsplattegronden opgesteld voor diverse uiteenlopende bedrijven, van zorgcomplex tot aan wereldleider op het gebied van online bezorging van eten.

Het maken van deze type plattegronden is zeer specialistisch werk. De vergunningsaanvraag regelen wij niet maar wij ontzorgen je in het opstellen van een dergelijke plattegrond die benodigd is voor de vergunningsaanvraag.
Onze plattegronden voldoen aan de juiste eisen volgens het bouwbesluit en zijn conform de NEN 1414 en de NEN 3011 opgesteld.

Maartje

Meet weten over gebruiksmeldingsplattegronden?

Wil je meer informatie over dit type plattegronden of heb je een dergelijke plattegrond nodig neem dan contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.