BHV opleidingen

Leer samen met collega’s hoe je eerste hulp moet verlenen.

Weten jouw medewerkers hoe ze moeten handelen in een noodsituatie? Een goed opgeleid team van BHV’ers op de werkvloer is cruciaal wanneer zich een arbeidsongeval voordoet of wanneer een collega onwel wordt. Met de juiste kennis en handelingen kunnen zij het verschil maken tussen leven en dood. 

Boek nu direct jouw training via de onderstaande open inschrijvingen. Heb je een vraag of een specifiek verzoek?

Gecertificeerde BHV instructeurs
Klassikaal of deels online
Maatwerkmodules
Realistische scenario's

Wat onze cursisten zeggen...

Stefano
Plegt-Vos

Leuke praktische training.

Ellen
TMZ

Goede, duidelijke en leerzame training.

Remert
Koopmans Bouwgroep

Een mooie accommodatie. De escaperoom en VR is een waardevolle aanvulling. De trainers zijn altijd welwillend en meedenkend.

Lindy
Stichting Consent

De praktische aanpak was heel fijn. Niet teveel kletsen gewoon doen!

Monique
Premtech

Goede faciliteiten en veel praktijkoefeningen. Levendig verteld, zonder te veel theorie. Goed verzorgd.

Joey
De Jong & Laan

Leerzaam en interessante training.

BHV 365

BHV Klassiek

Cursussen in Zeist

Meer cursussen

Dit krijg je als cursist

Realistische scenario's toegespitst op jouw sector

Naast Oldenzaal ook trainen in Zeist!

Zeer complete trainingen

Toegang tot de Velco Online Academy

Opleidingen van kwaliteit

Onze instructeurs zijn geaccrediteerd voor de volgende instellingen

Veelgestelde vragen

Wat is een BHV'er?

Een bedrijfshulpverlener is iemand die hulp biedt tijdens een calamiteit op de werkvloer.

Is BHV verplicht?

Ja, met de RI&E worden de arbeidsrisico’s in het bedrijf geïnventariseerd. Die risico’s dienen door middel van maatregelen en voorzieningen te worden voorkomen. Er blijven altijd restrisico’s over die niet te voorkomen zijn. Deze dienen te worden afgedekt met de BHV.

Hoeveel BHV'ers zijn er nodig?

Dat is afhankelijk van jouw specifieke organisatie. In je RI&E zou je kunnen zien wat de risico's zijn en welke maatregelen al zijn genomen. Als werkgever moet je zelf bepalen wat voldoende is. Hou daarbij rekening met vakantie en ziekte van je BHV'ers. Ook moet je rekening houden met de bijzondere risico's en je bezoekers of gasten.

Hoelang is een BHV certificaat geldig?

De Arbowet stelt dat een BHV’er over een zodanige opleiding beschikt dat het zijn taak als BHV’er naar behoren kan uitvoeren. In de praktijk blijkt dat jaarlijks volgen van de BHV-training zeer wenselijk is om deze vaardigheden bij te houden. Hiervoor kun je bij ons de BHV-nascholing volgen.

Wat zijn de taken van een BHV'er?

Verlenen van eerste hulp bij ongevallen, beperken en bestrijden van brand en het beperken van de gevolgen van ongevallen. Verder moet een BHV'er in staat zijn om in noodsituaties te alarmeren en alle medewerkers en personen te evacueren in het pand.

Moet er altijd een BHV'er aanwezig zijn in mijn bedrijf?

Ja, er moet altijd een BHV’er aanwezig zijn. Dit geldt dus ook tijdens ploegendienst, nachtdiensten en vakanties, houdt hier dus rekening mee in de bezetting van je kantoor, zorg- of bedrijfspand.

Wat wordt behandeld tijdens een BHV training?

tekst

Welke BHV-cursus kan ik (of mijn medewerker) het beste volgen?

Als je geen BHV’ers in jouw organisatie hebt is het verstandig om deze eerst een BHV-basistraining te laten volgen. Mochten jou BHV’ers al voorzien zijn van een BHV certificaat dan kunnen ze BHV-nascholing volgen. Neem een kijkje tussen ons cursusaanbod voor de diverse trainingsmogelijkheden binnen Velco.

Wat wordt behandeld tijdens een BHV-training?

Er zijn vier standaard onderdelen die aan bod komen tijdens onze BHV-trainingen. Dit zijn: Reanimatie/ AED, Eerste levensreddend handelen, ontruiming en brand/brandbestrijding.

Ik heb een specifiek risico in mijn bedrijf. Kan ik deze terug laten komen in de training?

Zeker kan dat, in overleg stellen wij graag een maatwerkprogramma voor jou op. Neem contact op en vraag naar de mogelijkheden.

Zijn jullie instructeurs allemaal erkend en gecertificeerd?

Ja, al onze instructeurs zijn NIBHV, Oranje Kruis, NRR en/of Rode Kruis gecertificeerd. Je kunt er bij ons vanuit gaan dat je de juiste gecertificeerde instructeur voor de juiste training hebt staan.

Wanneer haal ik mijn BHV certificaat?

Het is van belang dat je alle onderdelen meegedaan hebt en je vaardigheden hebt getoond tijdens de training aan de instructeur. Pas dan kan de instructeur je competent verklaren en je voorzien van een BHV-diploma.

Is het mogelijk om op onze eigen locatie een training te laten geven?

Ja, het is zeker mogelijk om op eigen locatie een training te geven. Wel doen we dit graag in onderling overleg i.v.m. de samenstelling van het trainingsprogramma. Neem gerust contact met ons op via 0541-513953 (kies planning BHV) of stuur een mail naar planningbhv@velco.nl

Ik heb een vraag over mijn inschrijving(en) waar kan ik terecht?

Je kunt contact met ons opnemen door te bellen naar 0541-513953 (kies planning BHV) of stuur een mail naar planningbhv@velco.nl

Hoe ver van tevoren moet ik mij inschrijven voor een training?

Kijk op onze website voor de trainingsdagen voor de open inschrijving. Wil je een groepstraining plannen? Neem dan contact door te bellen naar 0541-513953 (kies planning BHV) of stuur een mail naar planningbhv@velco.nl

Ik wil een inschrijving annuleren of verplaatsen, wat moet ik doen?

Je kunt contact met ons opnemen door te bellen naar 0541-513953 (kies planning BHV) of te mailen naar planningbhv@velco.nl

Remco

Hoe staat het met jouw BHV'ers?

Wil je weten welke training voor jou het meest geschikt is?