BHV Escape room

Wat ruik ik nou? Is dat een brandlucht? Ik vertel de stagiaires dat er iets niet klopt en schuif mijn stoel iets naar achteren om rond te kijken. De brandlucht wordt erger, ik krijg het ontzettend warm en begin te zweten. Verbeeld ik mij dit? Dan gaat het brandalarm af, ik zie rook onder de deur komen en raak in paniek. Ik heb geen idee wat ik moet doen. Dan bedenk ik me…de stagiaires zijn mijn laatste hoop!

Praktische BHV-training

Velco vindt dat de BHV-cursisten voorbereid moeten worden op de praktijk! Dit betekent dat de cursisten zich moeten herkennen in de aangeboden les- en leerstof. Wij trainen op hulpverleningsgedrag en doen dat op een praktische manier, de cursist leert door zelf te doen en te ervaren. In de praktijk is het niet alleen een pleister plakken, maar speelt de hele hulpverlening een belangrijke rol! BHV is een teamactiviteit waarbij, voor een goede en adequate hulpverlening, een goede samenwerking en onderlinge communicatie binnen het BHV-team noodzakelijk is.

De BHV-escaperoom gaat weer open

Na een periode van het uitdenken van een verhaallijn, oefeningen, aankleding en dynamiek zijn wij in 2018 begonnen met de bouw van de BHV-escaperoom. In februari 2019 hebben we de BHV-escaperoom opgenomen in onze lesprogramma’s. In 2020 en 2021 is de escaperoom gesloten geweest. Maar vanaf 2022 gaat de BHV escaperoom in een nieuwe vorm weer helemaal open.

In de BHV escape room neemt professor Brandijs de cursisten mee voor een rondleiding bij het bedrijf Teldeco. Teldeco doet onderzoek naar het gebruik van algen ter vervanging van fossiele brandstoffen. Helaas gaat de rondleiding niet zoals gepland en ontstaat er een noodsituatie! Tijdens de rondleiding worden de cursisten, die verdeeld zijn in 2 teams, verrast met meerdere (inter)actieve BHV-oefeningen.

Door diverse spelelementen, de competitie en met name de samenwerking in de BHV-escaperoom wordt onder tijdsdruk en stress de theorie getoetst en het uitvoeren van de juiste vaardigheden en kennis die de BHV’ers hebben opgedaan tijdens de trainingen.

Daniëlle

Hoe goed kan jouw BHV team samenwerken?

Wij adviseren je graag over de mogelijkheden.