Velco brandbeveiliging blusmiddelen 001

Velco PFAS vrij BHV oefencentrum

Velco hecht veel waarde aan het milieu. Daarom zijn wij er trots op voorop te lopen en een oplossing te kunnen bieden voor het gebruik van blusschuim tijdens de BHV trainingen. Bij Velco gebruiken we uitsluitend PFAS vrije blusschuim in de BHV training.

Lees meer

Nieuwe richtlijnen in het Velco BHV-oefencentrum

Gelet op de actuele voorschriften van het RiVM is het ook tijdens het nieuwe ‘normaal’ mogelijk om in de praktijk bedrijfshulpverlening te trainen. Maar dan met nieuwe spelregels. Zoals een onderlinge afstand van 1.5 meter. En een zeer goede hygiene.

Lees meer

BHV Trainingen saai?

Wat ruik ik nou? Is dat een brandlucht? Ik vertel de stagiaires dat er iets niet klopt en schuif mijn stoel iets naar achteren om rond te kijken. De brandlucht wordt erger, ik krijg het ontzettend warm en begin te zweten. Verbeeld ik mij dit? Dan gaat het brandalarm af, ik zie rook onder de deur komen en raak in paniek. Ik heb geen idee wat ik moet doen. Dan bedenk ik me…de stagiaires zij zijn mijn laatste hoop!

Lees meer

COVID-19 protocol

De afspraken en inrichting van ons oefencentrum is volledig gericht op goede hygiëne en onderlinge afstand van 1.5 meter. Afstandsmarkers, Posters, Handschoenen, Desinfectie-stations et cetera. Uiteraard krijgen alle cursisten een eigen oefengezicht en longen voor de reanimatiepop, zodat ook het reanimeren volledig veilig beoefend kan worden.

Lees meer