Nieuwe richtlijnen in het Velco BHV-oefencentrum

Gelet op de actuele voorschriften van het RiVM is het ook tijdens het nieuwe ‘normaal’ mogelijk om in de praktijk bedrijfshulpverlening te trainen. Maar dan met nieuwe spelregels. Zoals een onderlinge afstand van 1.5 meter. En een zeer goede hygiene.

Om dat te kunnen borgen zijn er nieuwe regels nodig. Dat betekent in ieder geval kleinere groepen. De groepsgrootte is gewijzigd van 16 naar maximaal 8 personen. Maar ook met 8 personen is het goed mogelijk voor de BHV te trainen. Praktische oefeningen en trainingen gericht op samenwerking zijn goed te doen. 

De trainingen zijn gericht op samenwerking van de BHV’ers en leren voor extreme situaties. Met kleinere groepen wordt een nog actievere houding van de BHV’er vereist dan je al gewend was. En dat is natuurlijk goed nieuws.

Het oefencentrum is geheel opnieuw ingericht om de geldende richtlijnen van de 1.5 meter-samenleving te kunnen waarborgen. In verband met de geldende richtlijnen wordt er geen lunchbuffet geserveerd.

Fysiek contact is ook niet meer toegestaan. Er worden voorlopig geen LOTUS slachtoffers ingezet tijdens onze oefeningen. Dat is erg jammer. Onze LOTUS slachtoffers kunnen een oefening een stuk echter maken en serieuze stress creëren. Tijdens onze inzetoefeningen zullen we andere middelen inzetten om de oefening zo realistisch mogelijk te maken. 

Er zijn veel veranderingen voor de BHVer sinds de Corona uitbraak. En wij hebben veel maatregelen genomen bij de training in het oefencentrum. We hebben een COVID-19-protocool gemaakt waarin alle spelregels beschreven zijn en alle maatregelen zijn vastgelegd. Dat protocol is voor ieder inzichtelijk. Vraag het protocol hier op.