Velco brandbeveiliging blusmiddelen 001

Velco PFAS vrij BHV oefencentrum

Velco hecht veel waarde aan het milieu. Daarom zijn wij er trots op voorop te lopen en een oplossing te kunnen bieden voor het gebruik van blusschuim tijdens de BHV trainingen. Bij Velco gebruiken we uitsluitend PFAS vrije blusschuim in de BHV training.

PFAS in brandblussers?

Het gebruik van PFAS in diverse producten is niet goed voor de gezondheid en het milieu. Dat is inmiddels wel bekend. PFAS vind je terug in diverse producten zoals pannen met anti-aanbaklaag, coatings, regenjassen maar ook in schuimblussers. 
Velco heeft eind 2019 de eerste PFAS vrije schuimblusser op de markt gebracht. Natuurlijk zijn we daar trots op. We dragen daarmee bij aan een veilige omgeving en ontzien het milieu.

Velco brandbeveiliging bhv 15 2020

Maar daar blijft het niet bij. Bij de BHV training worden immers ook schuimblussers gebruikt. Nu is het heel gemakkelijk om af te zien van schuim en uitsluitend met CO2 blussers te trainen. Maar het blussen met een CO2 blusser is echt anders dan het blussen met een schuimblusser. Dus heeft Velco ervoor gekozen om in de training PFAS vrije schuimblussers te gebruiken. Dit om te kunnen oefenen hoe het is om met een schuimblusser te blussen. Niet alleen in het BHV trainingscentrum in Oldenzaal, maar ook wanneer we een training bij u op locatie uitvoeren. En dat is winst voor de gezondheid en het milieu.

Is PFAS vrij oefenen niet duurder?

Zeker zijn PFAS vrije schuimblussers een stuk duurder dan de gewone schuimblussers, maar wij verhogen de trainingsprijs niet en dat levert ook financieel een voordeel. De prijs van blussen met gewone AFFF schuimblussers betaalt u namelijk later. Stelt u zich voor er op uw locatie op de parkeerplaats een blustraining wordt gegeven met AFFF schuimblussers. Over drie jaar wilt u op de parkeerplaats een nieuwe uitbreiding maken van de productie. Dan blijkt er PFAS in de grond te zitten. En heeft u te maken met vertraging om de grond kwijt te raken. En een hogere prijs voor de grond die afgevoerd moet worden. Stel daarom als voorwaarde dat er alleen met PFAS vrije blussers getraind mag worden.

Velco brandbveiligheid PFAS vrij barndblussen