Velco brandbeveiliging blusmiddelen 001

BHV webinar kleine blusmiddelen

In onze webinar “Kleine blusmiddelen” worden de eigenschappen van diverse brandblussers besproken. Er wordt ingegaan op eigenschappen als worplengte, spuitduur, blusmiddel en blussende werking. Ook wordt uitgelegd welke elementen je nodig hebt om vuur en dus brand te veroorzaken. Onder andere de sproeischuimblusser, poederblusser, brandslanghaspel, blusdeken en CO2-blusser passeren de revue.

De branddriehoek

Welke elementen zijn er nodig om vuur en dus brand te veroorzaken? Wat is eigenlijk het verschil tussen brand en vuur? Het blussen van brand bestaat uit het wegnemen van één of meer van deze elementen van de branddriehoek. Ieder blusmiddel heeft zijn eigen blussende werking.

Brandklassen

Er zijn diverse brandklassen. Een brandklasse geeft aan welke brandbare stof in brand staat. Een vaste stof is bijvoorbeeld brandklasse A. Ieder blusmiddel is getest en geschikt bevonden voor één of meerdere brandklassen. Dit houdt automatisch ook in dat bepaalde blusmiddelen niet ingezet kunnen worden voor specifieke brandklassen. Welk blusmiddel is geschikt voor welke brand?

Blusstoffen

Ieder blusmiddel heeft zijn eigen specifieke blusstof. Uit een brandslanghaspel komt bijvoorbeeld water en uit een poederblusser komt uiteraard poeder. Wat zijn de eigenschappen van sproeischuim? Waar moet je op letten als je gaat blussen met CO2? Onze instructeurs leggen u uit welke blusstof geschikt is voor welke brandklasse.

Kleine blusmiddelen

Voor welke branden zijn kleine blusmiddelen geschikt? Hoe weet ik snel welke blusser je voor welke brand kan gebruiken? Nog belangrijker: hoe neem ik een blusmiddel in gebruik? U leert het in deze webinar van Velco Brandveiligheid.

Blijf op de hoogte van onze webinars!

Wil je graag op de hoogte worden gehouden omtrent ontwikkelingen en nieuwe sessies van onze webinars? Schrijf je dan hieronder in, zodat we je een mail kunnen sturen als we relevant nieuws hebben.