Velco brandbeveiliging blusmiddelen 001

BHV webinar Verslikking en Verstikking

In onze webinar ''verslikking en verstikking'' wordt op praktische, interactieve wijze uitgelegd hoe er gehandeld moet worden als iemand zich verslikt. We spreken dan van een inwendige luchtwegbelemmering. Ook wordt behandeld hoe een uitwendige luchtwegbelemmering kan worden veroorzaakt en nog belangrijker: wat is de eerste hulp bij een uitwendige luchtwegbelemmering?

De inwendige luchtwegbelemmering

Een collega is aan het lunchen in de kantine. Opeens kijkt hij paniekerig uit zijn ogen en begint hevig te hoesten. Hij heeft zich duidelijk verslikt. Weet jij wat je moet doen om hem te helpen? Mag je een glaasje water aanbieden? We behandelen wat de symptomen zijn bij een luchtwegbelemmering. Ken en herken jij ze?

Effectief hoesten

Iemand die zich verslikt, zal in eerste instantie proberen de luchtwegbelemmering op te heffen door te gaan hoesten. Het lichaam gebruikt dan de eigen longkracht om het voorwerp of voedselbrokje uit de luchtweg te krijgen. Vaak gaat dit goed.

Niet effectief hoesten

Als het slachtoffer het niet in staat is om zelf de luchtwegbelemmering op te heffen, heeft hij hulp nodig. Dit noemen wij niet-effectief hoesten van het slachtoffer. In onze webinar gaan we in op de eerste hulp bij een ernstige verslikking.

 

Blijf op de hoogte van onze webinars!

Wil je graag op de hoogte worden gehouden omtrent ontwikkelingen en nieuwe sessies van onze webinars? Schrijf je dan hieronder in, zodat we je een mail kunnen sturen als we relevant nieuws hebben.