BHV webinar Reanimatie tijdens Corona

Deze webinar gaat over reanimeren. Heel specifiek reanimeren in de Corona-tijd. In hoeverre wijkt dat af van de reanimatie die je vorig jaar hebt geleerd op je BHV cursus? De Velco BHV-instructeurs beantwoorden vragen over wel of niet beademen.

  • Wat moet je in real life situaties doen, wel of niet beademen?
  • Hoe voer je een ademhalingscontrole uit wanneer je op 1.5 meter afstand moet blijven?
  • Hoe bewaak je de eigen veiligheid bij hulpverlening bij een levensbedreigende situatie zoals hartfalen?
  • In hoeverre bepaalt het RiVM of de NRR welke eisen worden gesteld aan reanimatietrainingen.
  • Wat moet je wel en niet doen met de AED.
  • Wanneer is het oude reanimatieprotocol weer van toepassing?

Kortom, er is veel veranderd met betrekking tot de reanimatie nu tijdens de Corona-pandemie. Hoog tijd om je bij te scholen.

Vitale functies

Het menselijk lichaam heeft drie vitale functies: de ademhaling, het bewustzijn en de circulatie. Deze zijn van cruciaal belang om in leven te blijven. Er zijn verschillende oorzaken te bedenken waardoor één of meerdere van deze functies in gevaar komen of uitvallen. Hoe controleer je of een slachtoffer bewusteloos is en hoe voer je een correcte ademhalingscontrole uit? Wanneer besluit je tot het opstarten van de reanimatie?

Reanimatie van volwassenen

Als een slachtoffer bewusteloos is en geen normale ademhaling heeft, start je de reanimatie. Een goede reanimatie bestaat uit borstcompressies om de circulatie op gang te houden. Dit zuurstofrijke bloed pomp je vervolgens weer rond door middel van de borstcompressies. Toch is er altijd professionele hulp nodig! Bel je de huisarts of 112? Wat doe je als je een niet-reanimeren penning vindt op het slachtoffer?

AED

Bij constatering van bewusteloosheid van een slachtoffer moet altijd een AED opgehaald worden, het liefst door een omstander. Als het slachtoffer geen normale ademhaling heeft, wordt de reanimatie opgestart. Zodra de AED gebracht wordt, is het belangrijk deze zo snel mogelijk aan te zetten en aan te sluiten. In onze uitzending leert u in welke situatie een AED een schok afgeeft en hoe u de borstkas van een slachtoffer prepareert voordat de elektrodes bevestigd worden.

Reanimatie van kinderen & baby's

Reanimatie van baby’s en kinderen worden anders uitgevoerd dan die van volwassenen. Wat is het verschil en waar moet u rekening mee houden?  En mag je een AED gebruiken bij het reanimeren van kinderen?

 

Blijf op de hoogte van onze webinars!

Wil je graag op de hoogte worden gehouden omtrent ontwikkelingen en nieuwe sessies van onze webinars? Schrijf je dan hieronder in, zodat we je een mail kunnen sturen als we relevant nieuws hebben.