BHV webinar Stabiele zijligging en slachtoffer verplaatsen

In onze webinar behandelen we hoe je een slachtoffer moet benaderen. Hoe je op verschillende manieren een slachtoffer kunt verplaatsen, wat de uitzonderingen zijn voor het verplaatsen van een slachtoffer, wat de meest gebruikte hulpmiddelen zijn. Dit wordt tijdens deze webinar besproken.

Verplaatsen van een slachtoffer

Om een slachtoffer te verplaatsen kun je verschillende middelen inzetten, maar je kunt ook de Rautekgreep gebruiken. Rautek wordt vaak gebruikt als je in je eentje een slachtoffer moet verplaatsen.

Welke vraagstukken komen er aan bod?
- Hoe verplaats je een slachtoffer naast of bij obstakels?
- Wanneer mag je het slachtoffer niet verplaatsen?
- Hoe verplaats je een kind dat slachtoffer is geworden?

Ondersteunend vervoer

Soms mag een slachtoffer niet zomaar verplaatst worden, maar hij heeft wel ondersteuning nodig. Dit noemen we ondersteunend vervoeren. Waar denken we aan bij ondersteunend vervoer? Onder andere enkelverzwikking en botbreuken.

Stabiele zijligging

De stabiele zijligging is voor de meeste mensen bekend, maar wanneer gebruik je de stabiele zijligging en wanneer juist niet? Je checkt de vitale functies van het lichaam. Is het slachtoffer bewusteloos en heeft deze een normale ademhaling, dan mag je het slachtoffer wel in de stabiele zijligging leggen. Heeft het slachtoffer ernstige botbreuken of nek- en wervelletsel, dan mag je het slachtoffer niet in deze houding leggen.

Welke vraagstukken komen er nog meer aan bod?

- Waar moet je nog meer op letten als het slachtoffer in de stabiele zijligging ligt?
- Hoe herken je verschillende soorten ademhalingen?
- Wanneer draai je het slachtoffer terug op de rug?

 

Blijf op de hoogte van onze webinars!

Wil je graag op de hoogte worden gehouden omtrent ontwikkelingen en nieuwe sessies van onze webinars? Schrijf je dan hieronder in, zodat we je een mail kunnen sturen als we relevant nieuws hebben.