• Velco Online Academy Slider
 • Welkom bij Velco
 • Leren van professionals
 • Velco wil levens redden!
 • Onderhoud & Service
 • Velco Online Academy Bhv Def 2020
 • Velco wil levens redden!
 • Welkom bij Velco
 • Leren van professionals
 • Onderhoud & Service

Stel het niet langer uit en ga ervoor!

Begin nu met je BHV-training en doe de praktijk in ons oefencentrum wanneer het jou uitkomt. Stel het niet langer uit want de BHV-vaardigheden kun je ook in deze corona tijd bijhouden met onze Velco Online Academy. Velco Online Academy is een web-app waarmee je direct aan de slag kan met opdrachten, oefeningen en webinars. In ons BHV oefencentrum kun je de praktijk leren wanneer het jou uitkomt. Dit kan nu of later als het je nu geen goed gevoel geeft om te trainen betreft de Corona. Voor de veiligheid hoef je het in ieder geval niet te laten, bij ons kun je Coronaproof trainen!

Inschrijven

 • Home
 • BHV
 • Wat maakt de BHV cursus bij Velco zo bijzonder?

Wat maakt de BHV cursus bij Velco zo bijzonder?

BHV cursussen bij Velco zijn niet dezelfde als bij andere BHV opleiders. Wij hebben een duidelijke visie hoe wij van de BHV cursisten echte BHVers maken. Velco heeft in haar BHV opleidingsvisie twee centrale thema’s:

Leren en werken verbonden

✔ Werksituatie in de training herkenbaar:
✔ Dat trainen wat je in de praktijk nodig hebt
✔ Fysieke, mentale en emotionele uitdagingen
✔ Leren wordt relevant > gemotiveerde werknemers!

Leren voor extreme situaties

✔ Omgaan met stress
✔ Procedures kennen zonder star te worden
✔ Flexibel kunnen reageren op onverwachte situaties
✔ Samenwerking en communicatie op scherp

Alle activiteiten, de voorzieningen in ons bhv-oefencentrum, de leerdoelen in onze programma’s, maar ook de instructies voor onze docenten zijn erop gericht om deze twee thema’s zo goed mogelijk te ondersteunen.

BHV oefencentrum

Bedrijfshulpverlening is een praktijkvak. Dat wil zeggen dat het in de praktijk geoefend moet worden. Dat betekent niet dat Velco geen gebruik maakt van de theorie, maar tijdens de BHV cursussen wordt zoveel mogelijk praktisch geoefend. In ons BHV oefencentrum in Oldenzaal kunnen wij diverse calamiteiten zo realistisch mogelijk nabootsen.

Praktische BHV cursus

In de BHV cursus ervaren de cursisten wat het is om goed en snel te handelen bij een calamiteit in realistische oefenlocaties, zoals een werkplaats, keuken, slaapkamer, bouwplaats of kantoor. Bij de praktijkoefeningen worden acteurs en lotusslachtoffers ingezet om de BHV inzetoefening zo realistisch mogelijk te maken. De ontruimingen worden geoefend in een speciaal daartoe ingericht ontruimingscentrum, volledig voorzien van videobewaking om na de ontruiming gezamenlijk de ontruimingsoefening te evalueren. In het brandcentrum oefenen de BHV cursisten wat de gevaren bij brand, hitte en rookontwikkeling zijn. Daarnaast kan er worden geoefend met alle verschillende blusmiddelen (haspel, poederblusser, CO2 blusser, schuimblusser en watermist).

BHV escaperoom

Ook wordt de BHV escaperoom ingezet om de geleerde kennis en vaardigheden toe toetsen De BHVer komt in meerdere situaties terecht, waar kennis en kunde van de bedrijfshulpverlening nodig is om een gevaarlijke situatie te vermijden of op te lossen. Is er genoeg teamwork om te ontsnappen?