AED

AED staat voor automatische externe defibrillator. Dit is een draagbaar apparaat dat kan worden gebruikt wanneer iemand een hartstilstand krijgt. Door middel van elektroden geeft de AED het hart een elektrische schok, met als doel het hart weer in een normaal ritme te laten kloppen.

Verhoog de veiligheid met een AED

In veel openbare ruimtes zijn er al AED’s aanwezig. Hoewel er (nog) geen wettelijke verplichting is voor bedrijven om een AED in het pand te hebben hangen, plaatsen steeds meer werkgevers dit uit voorzorg. De aanwezigheid van een defibrillator stelt je namelijk in staat om snel te handelen in het geval van een hartstilstand. Een situatie waarin iedere seconde telt en zo’n apparaat dus levens kan redden.

Wij hebben inmiddels meer dan 10 jaar ervaring met het werken met AED’s. Onze service gaat verder dan alleen de verkoop. Het serviceteam van Velco heeft dagelijks meerdere defibrillators in handen voor inspectie. Daarnaast traint ons instructieteam iedere dag meerdere BHV’ers op het juist gebruik van het apparaat bij een reanimatie.

AED

AED kopen

Bij de aanschaf zijn er een aantal factoren om rekening mee te houden. Kies je voor een halfautomaat of een volautomatische AED? Monteer je het apparaat buiten of in een vochtige omgeving in verband met de IP waarde? Ook de vervangingstermijn en prijzen van pads/elektroden en de accu heeft invloed op de totale kosten.

Los van de technische specificaties zoals de meet nauwkeurigheid en de schokenergie, verschillen AED’s in de begeleiding die ze bieden aan de hulpverlener. Wil je zeker weten dat je de juiste keuze maakt? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs. En zie onze AED actie.

Jaarlijkse inspectie

De meeste AED’s worden uit voorzorg geplaatst, in de hoop nooit gebruikt te hoeven worden. Maar wanneer het dan toch nodig is, is het belangrijk dat deze ook correct werkt. Daarom inspecteren wij jaarlijks de AED gelijktijdig met het onderhoud van de brandblussers. Deze inspectie bestaat uit het checken op compleetheid en juiste werking van de defibrillator. De pads en accupacks worden indien nodig vervangen. Uiteraard wordt het digitaal vastgelegd in het inspectierapport. Zodat je zeker weet dat de defibrillator werkt als dat nodig is. Voor het onderhoud van de AED hebben we 3 verschillende abonnementen beschikbaar.

AED

Reanimatietraining

Naast de inspectie, is het ook belangrijk dat de gebruiker van de defibrillator weet wat hij of zij moet doen. Daarom wordt er tijdens de reanimatietraining maar ook de BHV training wordt er geoefend met het gebruik van de AED. Uiteraard met het specifieke apparaat dat bij jou op het bedrijf hangt. We beschikken over een grote hoeveelheid merken trainings-AED’s, zodat jij precies weet hoe jouw type werkt in geval van nood.

Remco

In de war door de diversiteit aan AED's?

Laat ons met je meedenken wat voor jouw omgeving de juiste keuze is.