Bluswagens

Bluswagens worden ingezet bij beginnende branden. Het verschil met draagbare brandblussers is dat ze veel meer blusvermogen hebben. Daarom zie je de bluswagens vaker terug bij garages of tankstations. Ook in grote opslagruimten en magazijnen zijn rijdbare brandblussers een goede oplossing.

Branden op afstand blussen

Naast de extra power die bluswagens leveren, vergroot de lange oprolbare slang dat een bluswagen ook een grotere worplengte hebben dan een draagbare brandblusser. Door de grotere worplengte kan je op een grotere afstand blussen. Dit zorgt voor meer veiligheid.

Met bluswagens is het ook mogelijk branden op hoogte te blussen. Dit maakt ze bijvoorbeeld in magazijnen erg nuttig.

Diverse bluswagens voor verschillende typen branden

Net zoals bij draagbare blustoestellen, zijn er ook verschillende soorten bluswagens voor verschillende brandklassen. Het materiaal dat in brand staat, bepaalt welk type bluswagen je nodig hebt om de brand te blussen. De bluswagens zijn er in de volgende vormen:

Poederbluswagens van 25 en 50 kg
Schuimwagens van 50 en 100 liter
CO2 wagens van 10, 20 en 30 kg
Watermistbluswagens van 50 liter
Metaalbrandbluswagen van 50 kg

Bluswagen kopen of huren bij Velco

Bij Velco zijn wij gespecialiseerd op het gebied van brandveiligheid en leveren wij allerlei soorten brandblussers. Ben je op zoek naar een bluswagen voor jouw bedrijf of organisatie? Neem dan contact met ons op en wij geven graag vrijblijvend advies voor jouw specifieke situatie.

Ook voor het onderhoud aan je bluswagen ben je bij Velco aan het juiste adres. Wij bieden verschillende abonnementsvormen voor het onderhoud van een bluswagen. Tijdig onderhoud zorgt ervoor dat je bij brand verzekerd bent van een goed werkende brandblusser en niet voor nare verrassingen komt te staan.

Naast het onderhouden van je blusmiddelen, kunnen onze gekwalificeerde monteurs ook instructies geven aan bijvoorbeeld je personeel voor het juist gebruiken van de blusser. Zo is er altijd iemand in de buurt die weet hoe hij moet ingrijpen in geval van brand.

Frans

Hoe staat het met de brandveiligheid in jouw omgeving?

Laat jouw omgeving door ons inspecteren.