EHBO koffers

De naam zegt het al, een EHBO koffer is bedoeld om eerste hulp te verlenen bij ongelukken. En een ongeluk zit soms in een klein hoekje. Volgens de Arbowet is het daarom verplicht voor ieder bedrijf met medewerkers om een EHBO-koffer te hebben.

Daarnaast is het verplicht om deze koffer periodiek te laten keuren, meestal jaarlijks of zelfs halfjaarlijks. De koffer moet in geval van nood namelijk wel compleet zijn en bovendien is de houdbaarheid van de EHBO materialen is niet onbeperkt.

Verschillende EHBO koffers

Welke EHBO koffer je moet hebben, is afhankelijk van een aantal factoren zoals het aantal mensen, de risico’s maar ook de aanwezige BHV-ers of EHBO-ers. Er zijn EHBO-A en EHBO-B koffers of de BHV-koffer.

De EHBO-A koffer

De EHBO koffer A is de grootste koffer en geschikt voor bedrijven of afdelingen van 25 tot 50 personen.

De EHBO-B koffer

De EHBO-B koffer is kleiner en geschikt voor afdelingen van 5 tot 25 personen.

De BHV-koffer

De BHV-koffer is even groot als de EHBO koffer B, maar heeft een veel gevarieerdere inhoud. In de BHV-koffer vind je ook reddingsdekens en hechtstrip terug. De BHV-koffer is goedgekeurd door het Oranje Kruis en wordt door Velco het vaakst toegepast.

EHBO koffer Velco

EHBO koffer kopen?

Velco EHBO koffer

Inhoud EHBO kofffer

De inhoud van een EHBO koffer verschilt dus per type koffer. Controleer regelmatig de inhoud van je verbanddoos. Na een incident kunnen er onderdelen gebruikt worden, waarbij je al snel vergeet om het naderhand weer aan te vullen. De meeste verbanddozen hebben een bijgeleverde checklist, zodat jij snel kan zien of de volledige inhoud nog aanwezig is of dat je wat moet aanvullen.

Pleisterautomaat

De EHBO-koffers zijn verzegeld. Dit doen we zodat je zeker weet dat de EHBO-koffer compleet zijn. Het meest gebruikte onderdeel uit de EHBO-koffer is de gewone hechtpleister. Heel vaak adviseren we om naast de EHBO-koffer een pleisterautomaat te plaatsen. Hierdoor voorkom je dat de EHBO-koffer geplunderd is zodra je deze daadwerkelijk nodig hebt.

Velco EHBO-koffer kopen

Heb jij vragen of weet je niet zeker wat de juiste EHBO tas voor jouw bedrijf is? Wij helpen je graag en geven vrijblijvend advies. Ook voor het onderhoud aan jouw EHBO-koffer ben je aan het juiste adres.

Met een Velco onderhoudsabonnement zorgen wij voor de periodieke keuring van de EHBO-doos. Zo weet je zeker dat je altijd de juiste EHBO-producten bij de hand hebt in geval van nood.

Johan

Meer informatie over de EHBO koffer?

Laat ons je door ons vrijblijvend adviseren.