Onderhoud blusmiddelen

Met de aanschaf van brandblussers ben je er nog niet. Het onderhoud van blusmiddelen is minstens even belangrijk. Het onderhoud van brandblussers en brandslanghaspels is zelfs wettelijk verplicht voor bedrijven en dat is niet voor niets.

In geval van nood is het namelijk niet alleen belangrijk dat er een brandblusser in de buurt hangt, maar dat deze ook daadwerkelijk functioneert. Het is daarom verplicht dat een brandblusser jaarlijks gekeurd wordt en dat er iedere vijf jaar uitgebreid onderhoud plaatsvindt.

De voordelen van Velco

Zekerheid van tijdig onderhoud
Betrouwbaarheid van deskundig onderhoud door gekwalificeerde monteurs
Eén aanspreekpunt voor jouw blusmiddelen
Onderhoudstarief inclusief voorrijkosten, verzegelingen en kleine onderdelen

Preventief onderhoud door servicemonteurs

Laat jouw brandblussers onderhouden door onze servicemonteurs die daarvoor opgeleid zijn en ervaring hebben in het onderhouden van brandblussers. De onderhoudsmonteurs van Velco zijn echte vakmensen. Onze monteurs zijn REOB gediplomeerd. Alleen REOB gecertificeerde bedrijven mogen een brandblusser keuren.

Bovendien houden wij de kennis en ontwikkelingen op het vakgebied brandveiligheid bij met 10 studiedagen per jaar. Dat lijkt veel, maar we praten wel over veiligheid.

Het onderhoud van de blusmiddelen voeren wij uit aan de hand van de Nederlandse normen die hiervoor van kracht zijn:

NEN 2559 Onderhoud van draagbare blustoestellen
NEN 2659 Onderhoud van verrijdbare blustoestellen
NEN-EN 671-3 Onderhoud van brandslanghaspels
NEN 1594 Onderhoud van droge blusleidingen
Velco brandblusser

Tijdig onderhoud

Velco heeft een team van twintig servicemonteurs die dagelijks onderhoud uitvoeren aan brandblussers en brandslanghaspels. Meer dan 9.000 klanten hebben het onderhoud van hun brandblussers vastgelegd in een contract met Velco. Het onderhouden van brandblussers en brandslanghaspels is onze kernactiviteit.

Het onderhoud van brandblussers moet tijdig gebeuren. Het gaat immers om veiligheid. Bij Velco hebben we alle maatregelen genomen om op tijd bij onze klanten te komen. Ook wanneer dat lastig is. Tijdig onderhoud is onze belofte.

Aantoonbaar onderhoud

De Velco servicemonteur is een expert in brandveiligheid. Zijn vak is zoveel meer dan alleen de controle van brandblussers en de brandslanghaspel. Is dit de juiste brandblusser voor deze situatie?

Maar wij kijken verder dan dat. Zijn ook de vluchtwegen vrij? Zijn de obstakels verwijderd? Zijn de maatregelen afgestemd op het risico? Allemaal punten die wij controleren tijdens de jaarlijkse controle van de brandblussers bij jouw bedrijf.

Na afloop van de controle van de blusmiddelen, krijg je een onderhoudsrapport van de servicemonteur. Hierop zijn de uitgevoerde werkzaamheden gedetailleerd weergegeven en wordt uitgelegd hoe de brandveiligheid er nu voor staat. Deze punten bespreken we ook, zodat je direct eventuele vragen kan stellen.

Onderhoud blusmiddelen

Abonnement voor onderhoud blusmiddelen

Velco biedt verschillende abonnementsvormen  aan voor onderhoud van blusmiddelen. Met een onderhoudsabonnement ben je verzekerd van tijdig en goed onderhoud door gekwalificeerde monteurs. Welk abonnement het beste bij jouw bedrijf of organisatie past, is afhankelijk van jouw wensen.

Zekerheid van tijdig onderhoud;
Betrouwbaarheid van deskundig onderhoud door gekwalificeerde monteurs;
Eén aanspreekpunt voor jouw blusmiddelen;
Onderhoudstarief inclusief voorrijkosten, verzegelingen en kleine onderdelen.
Ronny

Heb je het onderhoud van je blusmiddelen al goed geregeld?

Neem contact met ons op, wij helpen je graag verder.