Velco aed voor iedereen blusmiddelen 50 jaar

AED voor iedereen!

Velco bestaat 50 jaar. Vanaf 9 februari 2018 hebben wij op diverse manieren ons Jubileum gevierd.

Het project “AED voor iedereen!” was daar een belangrijk onderdeel bij. In het afgelopen jaar hebben vele deelnemers meegedaan aan onze gratis reanimatie en AED trainingen. Alle geslaagden ontvangen een certificaat van het Rode Kruis en kunnen deze gebruiken om als burgerhulpverlener ingeschreven te worden.

Daarmee hebben we weer een hoop extra hulpverleners in het land. De tweede actie onder “AED voor iedereen!” was de wedstrijd voor 10 gratis AED’s. De inschrijving is inmiddels gesloten en op 7 februari 2019 zijn de AED’s uitgereikt aan de winnaars van deze wedstrijd.


Waarom de Zoll AED+

Aed kast open inhoudDe AED’s die Velco weggeeft is de Zoll AED+. Het is in eerste instantie een zeer gebruikersvriendelijke AED. Deze AED geeft tijdens de reanimatie feedback aan de gebruiker over de diepte en snelheid van de hartmassage. Dat is voor een minder ervaren gebruiker superhandig.

Een heel belangrijk voordeel bij de Zoll AED+ zijn de lage onderhoudskosten. De levensduur van batterij en electrode is langer dan de meeste andere merken en de vervangingskosten zijn lager.

Wij vinden het belangrijk dat degene die een AED wint over 5 jaar niet met torenhoge onderhoudskosten blijft zitten.