De burgerhulpverlener: van levensbelang!

Elke dag krijgen ca. 40 mensen in Nederland een hartstilstand, buiten het ziekenhuis. Een groot, landelijk oproepsysteem voor hulpverleners is daarom noodzakelijk om de overlevingskans te vergroten.

Gelukkig zijn er in Nederland zo’n 270.000 burgerhulpverleners, die kunnen worden opgeroepen. Helaas blijkt uit cijfers van HartslagNu (het oproepsysteem) dat 30% van deze hulpverleners hun kennis en vaardigheid niet jaarlijks opfrist.
Een nascholing reanimatie is van belang als je deel wil blijven uitmaken van het oproepsysteem, maar zorgt ook voor een boost van je zelfvertrouwen bij het reanimeren.

Tijdens een nascholing cursus reanimatie worden verschillende onderwerpen behandeld, waaronder de stabiele zijligging, ademhaling en het reanimeren met behulp van een AED.
Zo wordt je kennis weer opgefrist en kun je correct handelen op het moment waarbij elke seconde telt.

Heb je nog nooit een reanimatiecursus gevolgd, maar wil je wel voorbereid zijn op een dergelijke calamiteit? Bij Velco is het ook mogelijk om een basiscursus reanimatie te volgen. Hierbij combineren we een onlinecursus met een praktijktraining.

Nicole

Vragen over onze trainingen?

Kijk voor meer informatie op https://www.velco.nl/bhv-cursussen/reanimatie-basis/ of bel naar onderstaand telefoonnummer