De reddingsdeken in je zadeltas?

Mountainbikers hebben het vaak over de fiets en het gewicht. Over vallen praten we liever niet. Maar het gebeurt wel. Als je met je club fietst hebben de begeleiders vaak verbandmiddelen bij zich wanneer het toch misgaat. Maar wat als je zelf gaat fietsen? Of met je vrienden?

Een reserveband, missing link en tie-raps heb vaak je in je tasje. Maar EHBO-middelen ontbreken vaak. Mocht je toch iets willen meenemen en niet te veel gewicht willen toevoegen aan je tasje denk dan eens aan een reddingsdeken.

Een reddingsdeken is bedoeld om je te beschermen tegen warmte of koude. En dat is wel erg handig. Want als je in het bos ligt en je bent gevallen kan het zijn dat je niet kunt of mag bewegen en dan is afkoeling een groot risico.

Een reddingsdeken neem je niet mee voor jezelf. Maar voor je fietsmaatje.

Neem de reddingsdeken en vouw die volledig uit. Laat het slachtoffer liggen op de plek en sla de deken om het slachtoffer. De goudkleurige kant gaat naar buiten. Vergeet het hoofd niet. Een mens verliest veel lichaamswarmte via het hoofd. Dus pak het hoofd goed in en let erop dat het slachtoffer niet belemmerd wordt bij het ademhalen. De reddingsdeken is 210 x 160 en dus geschikt om een persoon helemaal in de pakken.

Voor de gewichtsbespaarders onder ons. Dit weegt 100 gram.

Wouter

Hoe staat het met de
brandveiligheid in jouw omgeving?

Laat jouw omgeving door ons inspecteren en klaarmaken voor een noodsituatie.