Duurzame noodverlichting: onze samenwerking met Hoogaerts

Een goede nood- en vluchtwegverlichting is van essentieel belang voor elke organisatie. Deze producten hebben uiteraard ook te maken met de nodige innovaties. Daarom slaan wij de handen ineen met Hoogaerts en haar Finse partner Teknoware, dat een ware specialist is op het gebied van duurzame noodverlichting.

Teknoware heeft haar productlijn Escap in samenwerking met Hoogaerts op de Nederlandse markt gelanceerd en biedt daarmee een
breed scala voordelen aan.

Levensduur van 17 jaar door supercondensator

Maximaal voorbereiden op calamiteiten waarbij elke seconde telt, is van groot belang.  De aanwezigheid van noodverlichting is het begin. Teknoware begrijpt dit als geen ander en daarom hebben zij de innovatieve Escap productlijn voor noodverlichting ontwikkeld. Escap noodverlichting heeft in tegenstelling tot andere noodverlichting geen accu’s maar een supercondensator. De supercondensator heeft een verwachte levensduur van 17 jaar terwijl noodverlichting met accu’s doorgaans elke 3 à 4 jaar moeten worden vervangen. Al eerder hebben wij met onze accu capaciteitsmeting ingezet op het verlengen van de levensduur van
accu’s om daarmee de impact op het milieu te verkleinen.

Bovendien is de Escap noodverlichting zeer onderhoudsvriendelijk en kent de eerste 12 jaar een technische fabrieksgarantie. Hiermee is Teknoware de eerste fabrikant die deze supercondensatoren succesvol heeft toegepast in noodverlichting op de Nederlandse markt.

Teknoware noodverlichting: milieuvriendelijk, veilig en circulair

De supercondensator heeft een decentrale voeding, die geen schadelijke stoffen bevat en 100% recyclebaar is. Normale noodverlichting bevat batterijen die giftige stoffen bevatten en regelmatig vervangen moet worden. Supercondensatoren hebben geen schadelijke stoffen, waardoor ze niet als chemisch afval hoeven te worden afgevoerd. Dit maakt de noodverlichting van Teknoware milieuvriendelijk, veilig en circulair.

noodverlichting_wp_1

Aalto draadloze monitoring voor noodverlichting

Om noodverlichting gemakkelijk te monitoren heb je de mogelijkheid om te kiezen voor Aalto. Met deze draadloze monitoring worden gegevens van decentrale armaturen verzameld en weergegeven. Het signaal dringt door scheidingswanden en deuren heen. Elke armatuur kan worden gemonitord via een vaste wandunit, pc of tablet. Hierdoor kun je in een oogopslag zien welke armaturen onderhoud nodig hebben, uiteraard bestaat de mogelijkheid ook om het armatuur zonder het Aalto systeem te gebruiken.

De Escap noodverlichting draagt bij aan een veiligere omgeving. Wij zorgen voor een jaarlijkse controle op de noodverlichting zodat jouw organisatie aantoonbaar brandveilig is en blijft.

Kies voor duurzame noodverlichting voor jouw bedrijf

Heb je nog vragen of twijfel je over wat specifiek van toepassing is op jouw situatie? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Onze experts staan klaar om jouw vragen vrijblijvend te beantwoorden. Bovendien bieden we een complete ontzorging op het gebied van noodverlichtingsonderhoud. Zo ben je altijd verzekerd dat jouw noodverlichting voldoet aan alle wettelijke vereisten, zonder dat je hier zelf nog naar om hoeft te kijken.

Frans

Vragen over Teknoware noodverlichting?

Onze experts staan voor je klaar en helpen je graag verder.