Klanten aan het woord: Rosen Europe

De ROSEN Group is een wereldwijde leverancier van geavanceerde oplossingen op alle gebieden van de ‘integrity process chain’. Innovatie, know-how en een strikte oriëntatie op klantbehoeften zijn de belangrijkste succesfactoren van ROSEN Europe. In Oldenzaal zijn 350 mensen werkzaam en in het nabij gelegen Lingen zijn in de Research & Development nog eens 800 mensen werkzaam.
De vestiging van ROSEN Europe in Oldenzaal is verantwoordelijk voor het uitvoeren van inspectie en integrity projecten in onder andere Europa, Afrika, CIS-landen (Commonwealth of Independent States) en centraal Azië. Klanten zijn grote vooraanstaande internationale en regionale Olie- en Chemiebedrijven. ROSEN europe is een echt familiebedrijf waarbij hun medewerkers enorm worden gekoesterd. Coaching, training en het blijven ontwikkelen van hun mensen en zelfs de kinderen van medewerkers hebben constante aandacht.

Al meer dan 15 jaar verzorgt Velco Brandbeveiliging het onderhoud van de brandblusmiddelen, het afpersen van de droge blusleidingen, de inspectie van de EHBO-koffers en de jaarlijkse inspectie van de AED voor ROSEN Europe. Daarnaast leidt Velco Brandbeveiliging de medewerkers, veelal met verschillende nationaliteiten, op tot volwaardige BHV’ers. Deze trainingen vinden zowel bij Velco als bij ROSEN Europe op locatie plaats.

Marc Salemink, Health Safety & Environment Manager ROSEN Europe:

ROSEN Europe & Velco Brandveiligheid

“Velco verzorgt de BHV-trainingen, het onderhoud van EHBO-koffers en brandblusmiddelen al sinds 2005 voor ROSEN Europe. Zelf ben ik niet betrokken geweest bij het aangaan van het samenwerkingsverband, maar dat het een goede keuze is geweest, dat is wel duidelijk. De samenwerking tussen ROSEN Europe en Velco verloopt zeer goed. Naast de vast ingeplande zaken zoals BHV-training, onderhoud van EHBO-koffers en brandblusmiddelen ondersteund Velco ROSEN Europe ook altijd bij ad-hoc zaken, zoals vragen van klanten over certificaten van EHBO-koffers, de wetgeving in relatie tot Bedrijfshulpverlening, etc. Ook denkt Velco mee over scenario’s die zich bij ROSEN Europe voor zouden kunnen doen en de wijze waarop hier door het BHV-team op in kan worden gespeeld.”

Al meer dan 15 jaar verzorgt Velco Brandbeveiliging het onderhoud van de brandblusmiddelen, het afpersen van de droge blusleidingen, de inspectie van de EHBO-koffers en de jaarlijkse inspectie van de AED.

Veiligheid binnen ROSEN Europe

“Veiligheid is heel belangrijk binnen ROSEN Europe, niet alleen omdat ROSEN Europe zich als werkgever verantwoordelijk voelt voor de veiligheid van haar medewerkers maar ook omdat de klanten (Shell, BP, Statoil, etc.) van ROSEN Europe zeer hoge eisen stellen aan veiligheidsmanagement van hun aannemers en leveranciers. Om het veiligheidsmanagement aantoonbaar op niveau te houden is ROSEN Europe gecertificeerd voor OHSAS 18001, ISO 14001 en VCA. Het voorbereid zijn en kunnen omgaan met noodsituaties is daarbij een belangrijke vereiste waarbij Velco ROSEN Europe ondersteund. ROSEN Europe heeft een BHV-team van 10 BHV’ers die zijn opgeleid door Velco en jaarlijks herhalingstraining volgen. Het ene jaar is dat bij Velco zelf zodat goed geoefend kan worden in het blussen van branden, het andere jaar is dat een in-company training op de locatie van ROSEN Europe zodat scenario’s kunnen worden geoefend en gebouwenkennis kan worden vergoot.”

Veiligheid in de Toekomst

“Veiligheid is en blijft een belangrijk onderwerp voor ROSEN Europe. Opdrachtgevers verlangen steeds vaker dat ook de medewerkers in het veld als BHV-er zijn opgeleid. Hierbij biedt Velco ROSEN Europe uitkomst door deze medewerkers met veelal verschillende nationaliteiten, op korte termijn op te leiden.”
Velco denkt ook mee over scenario’s die zich bij ROSEN Europe voor zouden kunnen doen en de wijze waarop hier door het BHV-team op in kan worden gespeeld.

Klik hier voor meer informatie over de ROSEN Group

Carel

Waarmee kunnen we jou helpen?

Neem vrijblijvend contact met ons op