Online afspraken plannen voor blusmiddelen en noodverlichting

Velco staat in het teken van innoveren, daarom hebben we ontzettend veel energie gestoken in het online plannen van afspraken voor blusmiddelen en noodverlichting. Benieuwd hoe dit in zijn werk gaat?

4 jaar geleden nieuw plansysteem

Ruim 4 jaar geleden heeft Velco gekozen voor een nieuw plansysteem van de monteurs. De redenen waren divers; er werden onnodige kilometers gereden en er moest te veel gepuzzeld worden om een goede planning te kunnen realiseren. Hiernaast was het ook belangrijk om de kennis van de planning en de monteurs te waarborgen. Iedere monteur had zijn eigen regio met als gevolg dat de werkverdeling niet evenredig was en dat de monteurs elkaar onderling ook niet makkelijk konden helpen.
Deze genoemde punten waren voor Velco de hoofdredenen om FLS Visitour als planningssysteem te kiezen. Er moest efficiënter worden gewerkt bij zowel de planning als bij de monteurs.

Door over te stappen op het planningssysteem van FLS Visitour is er veel gewijzigd in de werkwijze van de planning en bij de monteurs. Het belangrijkste voordeel dat Velco heeft behaald is het tijdig onderhoud plegen bij de klant. Dit is belangrijk voor Velco én voor jou als klant.

FLS Portal - online plannen

Ongeveer een jaar geleden zijn Velco Brandveiligheid en FLS Visitour begonnen met een nieuwe functie in de planning, namelijk FLS Portal. FLS Portal combineert het online plannen middels een afspraakvoorstel met de routeplanning van FLS Visitour.
Periodieke afspraken maken wij sinds september telefonisch of via een afspraakvoorstel. Je krijgt na het maken van een telefonische afspraak een afspraakbevestiging per mail. Een dag van tevoren sturen wij nog een mail met een afspraakherinnering waarop je nog kunt reageren.

Een afspraakvoorstel sturen heeft verschillende voordelen. Één van de voordelen is dat je als klant zelf de afspraak kunt bevestigen of wijzigen naar een gewenste datum of tijdstip. Je ziet in de mail waar onze monteur voor komt, op welk adres en op welke datum. Komt het voorstel niet uit? Dan kies je eenvoudig een datum en tijdsvenster uit waarop de monteur wel kan komen.
Ondanks de vele voordelen van het automatische plannen is het zeker ook nog steeds mogelijk om ervoor te kiezen om de afspraak telefonisch te maken.

Tess

Wil je zelf de controle over de datum van het onderhoud

Plan zelf het onderhouds bezoek van de Velco monteur in wanneer jou dat uitkomt.