Calamiteitenfilms

Hoe te handelen bij een calamiteit. Niet op papier maar door middel van een professionele, flitsende instructiefilm!

Sinds december hebben wij vanuit een spontaan verzoek een nieuw product ontwikkeld. Uw eigen calamiteiteninstructies kunnen door Velco worden verfilmd in de stijl die past bij uw bedrijf.

Hoe is het idee ontstaan?

We zitten allemaal nog midden in de coronacrisis. Dit raakt iedereen en zo ook de GGD. Er zijn het afgelopen jaar zo’n 500 mensen aangenomen en deze moesten met man en macht worden opgeleid en bijgeschoold om de drukte aan te kunnen. Het is een onmogelijke klus om deze mensen in een zeer korte tijd ook nog eens te instrueren over hoe te handelen bij calamiteiten. De GGD heeft Velco gevraagd om hen hierin te ondersteunen en hieruit is de instructiefilm voor calamiteiten ontstaan.

Het doel van de film

Medewerkers en eventueel bezoekers worden middels deze instructiefilm geïnformeerd over de noodprocedures. Medewerkers die geen ervaring hebben met BHV weten wellicht niet hoe de procedures binnen het bedrijf zijn of wat ze überhaupt moeten doen in geval van een calamiteit. Deze pakkende film is een moderne manier om heldere uitleg te verschaffen over hoe te handelen in geval van calamiteiten.

Hoe gaat Velco te werk

Velco heeft voor iedere discipline op het gebied van de brandveiligheid experts in huis. Door de coronacrisis heeft Velco, naast de vertrouwde praktijktrainingen, een nieuwe manier van trainen ontwikkeld: de Velco Online Academy oftewel VOA. Daarmee hebben wij nu ook een filmproducent in huis gekregen. Doordat we gebruik maken van eigen mensen en middelen hebben wij de volledige productie van filmmateriaal in eigen beheer.

Hoe gaan wij te werk na de verkregen opdracht?

Stap 1 Samenstelling van de projectgroep, die samen met de opdrachtgever informatie verzamelt.
Stap 2 Opstellen van een filmscript door Velco.
Stap 3 Overleg met opdrachtgever of het gemaakte script aan de wensen voldoet.
Stap 4 De daadwerkelijke opnames. Uiteraard is overleg nodig over de planning, omdat er veel gewerkt zal worden met uw eigen personeel.
Stap 5 Montage van het geschoten filmmateriaal, waarbij we constant contact houden om ervoor te zorgen dat de procedures op de juiste wijze in beeld gebracht zijn. Tevens wordt in deze fase door een voice-over tekst ingesproken.
Stap 6 Presentatie van het eindproduct. 

Bent u geïnteresseerd in wat Velco voor uw bedrijf kan betekenen?
Neem contact op met uw accountmanager of onze afdeling verkoop via verkoop@velco.nl of bel met: 0541 513 953. Wij staan voor u klaar!