Onderhoud noodverlichting

Niet alleen de aanwezigheid van de juiste noodverlichting is wettelijk verplicht, ook het jaarlijks onderhouden en inspectie van je noodverlichting is wettelijk verplicht. Noodverlichtingsarmaturen moeten minimaal 1 x per jaar worden onderhouden. Ook noodverlichtingsarmaturen die met LED lampen zijn uitgerust, moeten jaarlijks worden onderhouden.

In het bouwbesluit van 2012 staan de eisen aan noodverlichting en het onderhoud hiervan vastgelegd. In ISSO 79 worden de richtlijnen voor de inspectie en het onderhoud van noodverlichtingsinstallaties beschreven. Dit kan je zelf of door je eigen technische dienst laten uitvoeren, mits je beschikt over de juiste kennis en aangetoond kan worden dat deze persoon hier voldoende voor is opgeleid.

In de meeste gevallen wordt er daarom een extern gespecialiseerd onderhoudsbedrijf ingeschakeld voor het onderhoud aan de noodverlichting. Bij Velco ontzorgen we je graag volledig op het gebied van de noodverlichting in je pand. Zo ben je er altijd van verzekerd dat de noodverlichting in jouw pand voldoet aan de laatste wet- en regelgeving, zonder dat je hier zelf tijd en energie in hoeft te steken.

Voordelen Velco

Jaarlijkse controle
Gecertificeerde servicemonteurs
Kostenbesparing door accucapaciteit testen

Wat gebeurt er bij het onderhoud aan noodverlichting?

Jaarlijks worden de armaturen getest op de juiste functie. Springt de lamp na het uitvallen van de stroom snel genoeg aan? Is er voldoende lichtopbrengst? Kan goed functioneren van de lichtbron nog gegarandeerd worden tot de volgende controle? Heeft de batterij voldoende capaciteit om 1 uur volop te branden?

Verder wordt er gekeken of de noodverlichting nog past in het actuele vluchtplan. Zijn de vluchtwegen nog hetzelfde en is de noodverlichting van afstand voldoende goed zichtbaar?

Dan wordt er technisch onderhoud gedaan. Door stof, vocht, koude en warmte kan een noodverlichtingsarmatuur niet goed werken of zelfs een risico vormen voor de veiligheid. De monteur zorgt ervoor dat hij de armatuur in nominale staat terugbrengt, zodat je zeker weet dat de noodverlichting weer goed functioneert.

Alles wordt netjes vastgelegd in een digitaal logboek. Gelijk na afronding van het onderhoud van de noodverlichting ontvang je een mail met een heldere rapportage van de uitgevoerde werkzaamheden en de status van de noodverlichtingsarmaturen.

Regelgeving noodverlichting

Velco is de noodverlichtingsspecialist uit Twente

Het onderhoud van jouw noodverlichting is bij ons in goede handen. Met een onderhoudsabonnement ben je verzekerd van tijdig en goed onderhoud door gekwalificeerde monteurs. Een actueel en duidelijk logboek noodverlichting geeft je gegarandeerde zekerheid. Met de accu capaciteitstest bespaart Velco minimaal 30% op het onderhoud van jouw noodverlichting.

Zekerheid van tijdig onderhoud;
Kostenbesparing door accucapaciteit testen;
Onderhoudstarief inclusief voorrijkosten en verbruiksmateriaal;
Één aanspreekpunt voor jouw noodverlichting en/of blusmiddelen;
Betrouwbaarheid van deskundig onderhoud door gekwalificeerde monteurs;
Dennis

Wil je een onderhoudsabonnement noodverlichting afsluiten?

Regel nu eenvoudig het onderhoud aan je noodverlichting. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Bel of vul onderstaand formulier in en wij nemen spoedig contact met je op voor het maken van een afspraak.