Velco brandbeveiliging mvo 001

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)

Bij Velco is maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) een onderdeel van haar beslissingen en acties. Of het nu gaat om de inzet van mensen, logistieke planning of bijvoorbeeld de inkoop, het autogebruik of energie.


“Handvatten voor een lerende organisatie”

Het project “Handvatten voor een lerende organisatie” dat Velco in 2016 heeft opgestart is in 2017 verlengd en nog in volle gang. Het project is opgestart omdat Velco een organisatie wil zijn waarin het vanzelfsprekend is kennis te delen en van elkaar te leren. De zorg voor brandveiligheid wordt meer dan voorheen uitgevoerd door multidisciplinaire teams: verschillende vakdisciplines werken samen voor een gemeenschappelijk doel. Het juist afstemmen van (brand)veiligheidsmiddelen BHV/EHBO-trainingen en de BHV-organisatie van onze klanten vraagt voor de mensen van Velco veel zelfsturing en flexibiliteit van werknemers, veel samenwerken en communiceren en veel kennisdelen.

esf logo uitgebreidMet het project 'Handvatten voor een lerende organisatie' geeft Velco deze ontwikkelingen een boost. Via acties gericht op zowel werknemers, organisatie als techniek, ontwikkelt Velco zich verder tot een gezond, modern bedrijf waaraan ook in de toekomst mensen zich langdurig, adequaat en gemotiveerd kunnen verbinden.
Dit project wordt medegefinancierd door het ESF.


Oxfam Novib

OxfamNovibAls bedrijfsambassadeur van Oxfam Novib ondersteunt Velco Oxfam Novib in de de strijd tegen armoede en verbetering de levensomstandigheden van mensen in ontwikkelingslanden. Er zijn veel potentiële ondernemers in ontwikkelingslanden. Microfinanciering geeft hen de mogelijkheid om een eigen bedrijfje te starten en zichzelf te onderhouden. Door een lening ontworstelen deze mensen zich op eigen kracht uit de armoede.


MamboSteunPunt

FrontPage 300x200MamboSteunPunt heeft als doel om de economische ontwikkeling in het dorpje Mambo en omgeving in Tanzania te stimuleren.  Ontwikkeling op alle gebieden is hier noodzakelijk. Mambosteunpunt doet dit door kennisoverdracht of gereedschap of kleine leningen te verstrekken. De visie van MamboSteunPunt is dat de locale mensen het uiteindelijk zelf moeten doen. Velco ondersteunt MamboSteunPunt door het salaris van de projectmanager te betalen.


 Velco ondersteunt verder

Doors Wide Openimgres

Doors Wide Open is voor inwoners van Hof van Twente die financiele problemen hebben, moeite hebben met zichzelf te voorzien van voedsel, kleding en open staan voor aanvaarding van hulp.


Voedselbank Oost Twentelogo v2

De Voedselbank Oost Twente is er voor mensen die om uiteenlopende redenen zodanig in (financiele) problemen zijn geraakt, dat zij geen of onvoldoende geld hebben om voedsel te kopen.