Autovakantie, onverminderd populair!

Op autovakantie is onverminderd populair. Lekker scheuren over de Deutsche Autobahn of op je gemakje richting het zuiden over de Autoroute du Soleil. Met de auto op vakantie geeft een heerlijk gevoel van vrijheid!

Lees meer

Wat is een blusrating?

Alle blusmiddelen die Velco levert zijn voorzien van een rijkstypekeurmerk. Op de blusser wordt ook vermeld voor welke type brand deze geschikt is. Dit wordt de brandklasse genoemd. Daarnaast wordt op de blusser aangegeven welke blusra-ting de blusser heeft gekregen naar aanleiding van brandproeven die er mee zijn uitgevoerd. Dit wordt de NEN EN3 genoemd.

Lees meer

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Velco vindt het belangrijk zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen en biedt daarom de inwoners van Oldenzaal en omstreken, een cadeau aan in de vorm van een gratis AED- en reanimatietraining. Hiermee verwacht Velco een steentje bij te dragen aan zowel de kwaliteit als de kwantiteit van de burgerhulpverlening in Oldenzaal. U kunt zich hier aanmelden via onze website.

Start jubileumjaar Velco met diverse activiteiten

Oldenzaals bedrijf bestaat 50 jaar

Velco bestaat dit jaar 50 jaar. Het Oldenzaalse brand- en hulpverleningsbedrijf met een werkgebied in geheel Nederland is een innovatieve partij in een conservatieve markt. Op 9 februari 1968, startte grondlegger Bert Veltkamp (80) zijn activiteiten. Zoon Robbert die het bedrijf inmiddels heeft overgenomen, gaf exact 50 jaar later, het startsein voor het jubileumjaar waarin vele activiteiten zullen plaatsvinden.

Lees meer

Velco breidt uit

Sinds februari 2018 is de uitbreiding van Velco begonnen. Met het idee dat de klant een nog betere ervaring krijgt met onze opleidingen, breiden wij onder andere het oefencentrum en de leslokalen uit. Daarnaast kunt u nog iets verwachten waar met name de adrenalinejunkies en fanatieke spelspelers zich volledig thuis zullen voelen.

Lees meer

Inruilactie AED

De AED is in 2002 in Nederland geïntroduceerd, dat is ondertussen 16 jaar geleden. De technologie heeft niet stil gestaan, zo ook niet de technische ontwikkelingen van de AED. Zo zijn er ondertussen diverse hulpmiddelen ontwikkeld om tijdens een calamiteit de hulpverlener bij te staan en de kans op een succesvolle reanimatie te vergroten. Tegenwoordig hebben AED’s deze hulpmiddelen in zich.

Lees meer

Waarom BedrijfsHulpVerlening?

Jaarlijks krijgen 230.000 werknemers een arbeidsongeval, ruim 600 slachtoffers per dag. Hiervan valt er 80 tot 90 keer per jaar een dodelijk slachtoffer. Mede daarom stelt de Arbowet bedrijfshulpverlening verplicht. En dat is maar goed ook.

Lees meer

Slimme oplossingen bij noodverlichting Innovatie = besparen

Tot 30% besparen op de vervangingskosten van accu’s: goed voor de portemonnee van onze klanten en vooral goed voor het milieu. Sinds een paar maanden is dit mogelijk door een nieuw accumeetsysteem dat Velco heeft ontwikkeld. Dat is goed nieuws want ieder jaar extra levensduur van de accu betekent een kleinere afvalberg en minder verbruik van kostbare grondstoffen.

Lees meer

Droge Blusleiding

Een droge blusleiding is in feite een loze leiding, die niet is aangesloten op het waternet. De leiding wordt door de brandweer gebruikt bij een brand om in een gebouw over water te beschikken. De leiding wordt gevoed met een pomp bij het toevoerpunt en op diverse aansluitpunten in het gebouw kan de brandweer beschikken over water. Dat is sneller en veiliger dan het uitrollen van brandweerslangen.

Lees meer

Brandveiligheid tijdens de feestdagen

Het is voorbijgevlogen, 2017 zit er alweer bijna op. We maken ons klaar voor de feestdagen. Uiteraard staat het feest en de gezelligheid centraal maar het is ook verstandig om even stil te staan bij de brandveiligheid tijdens de feestdagen. In deze blog geef ik u een aantal brandveilige tips voor zorgeloze en veilige feestdagen.

Lees meer

nieuwe velco bus | velco.nl

Velco servicebussen in een compleet nieuwe stijl.

De komende 2 jaar gaat Velco haar gehele wagenpark de vertrouwde gele servicebussen vervangen voor nieuwe. De nieuwe bussen krijgen een compleet andere uitstraling. Wat gelijk opvalt is dat we de gele kleur verruilen voor een mooie grijstint. Na zeker 15 jaar in gele servicebussen te hebben rondgereden vonden we het tijd voor iets nieuws.

Lees meer

Brandpreventieweken 2017: "Hé doe de deur dicht".

De maand oktober staat traditioneel in het teken van de brandpreventieweken. Dit jaar is het landelijke thema van de campagne: "Hé doe de deur dicht".  In dit thema zijn de actiepunten uit het onderzoeksrapport van de Brandweeracademie "Gebrand op inzicht" verwerkt. De landelijke campagne is zoals ieder jaar gericht op zowel de algemene doelgroep als de specifieke doelgroep senioren.

Lees meer

Dag van de BHV

Op maandag 6 november 2017 vindt de 6e landelijke Dag van de BHV plaats. Dag van de BHV kent ieder jaar een thema. In 2017 is het thema: 24/7 x 52 = 365. Er zijn overal en altijd BHV'ers om je heen. Weet je dat? Besef je dat? Op deze dag wordt landelijk voor de zesde keer aandacht gevraagd voor de inzet van alle circa 500.000 bedrijfshulpverleners die Nederland rijk is.

Lees meer

Nieuwe wetgeving kinderopvang en peuterspeelzalen

De Wet Innovatie Kwaliteit Kinderopvang (IKK) stelt vanaf volgend jaar nieuwe eisen aan het kwaliteitsbeleid van de kinderopvang. De ministeriële regeling eist dat er in de kinderopvang en peuterspeelzalen altijd minimaal één volwassene aanwezig is met een geldig en geregistreerd certificaat voor het verlenen van eerste hulp aan kinderen. De wet IKK gaat per 1 januari 2018 in.

Lees meer

Tips voor een veilige autovakantie

Vakantie! Je hebt er lang naar uitgekeken en je bent klaar om te genieten. Ondanks dat je in je gedachte al op je handdoekje aan het zwembad ligt is het toch belangrijk om je voor te bereiden op de reis. Je gaat er niet van uit en het zal altijd een ander overkomen maar mocht je toch te maken krijgen met pech of een ongeluk is het fijn als je voorbereid bent en de gevolgen van de pech zo klein mogelijk kan houden.

Lees meer

Een AED kan levens redden

Het kan iedereen overkomen, dus ook u! Een collega, een familielid of een onbekende kan plotseling neervallen met een hartstilstand. Elke minuut is dan cruciaal! Elke week worden in Nederland 300 mensen buiten het ziekenhuis getroffen door een hartstilstand. Bij het ontbreken van snelle en adequate hulp overleeft slechts 2-5% van de slachtoffers dit.

Lees meer

Is een BHV-koffer verplicht?

De BHV-koffer is ‘het gereedschap’ van uw BHV’er. Zonder een goede BHV-koffer is het voor een BHV’er niet mogelijk om de benodigde hulp te verlenen. Zoals de Rijksoverheid vermeld op haar website: “Uw werkgever zorgt ervoor dat BHV’ers goede scholing en uitrusting krijgen. Zodat u eerste hulp bij ongevallen kunt verlenen, kleine branden kunt bestrijden en mensen kunt evacueren.”

Lees meer

Velco kennissessie RI&E

Afgelopen vrijdag 10 maart heeft de eerste kennissessie RI&E (risico inventarisatie en evaluatie) plaatsgevonden in het BHV oefencentrum van Velco. Het aantal deelnemers was overweldigend. Na het welkomstwoord van Velco directeur Robbert Veltkamp, werden de gasten door twee gecertificeerde arbo kerndeskundigen geïnformeerd over de rol van de RI&E, het wettelijk kader, het stappenplan, het uitvoeren van een plan van aanpak en het actueel houden van de RI&E.

Lees meer

U wilt toch ook kunnen helpen?

Niemand wil met lege handen staan bij een ongeval. Door te weten wat u kunt doen, kunt u snel iemand helpen. Met het Diploma Eerste Hulp van Het Oranje Kruis op zak, weet u zeker dat u Eerste Hulp kunt verlenen. Het examen wordt namelijk afgenomen door een onafhankelijk examen team. Vanaf 1 januari 2017 is Eerste Hulp aan kinderen onderdeel van de eindtermen van het Diploma Eerste Hulp.

Lees meer

Uitnodiging Kennissessie RI&E - Kent u alle risico's?

Een ondernemer loopt risico’s; dat weet u als geen ander. Het product waarin u investeert moet aanslaan, uw klanten moeten betalen, er moet niet ingebroken worden in uw bedrijf. Allemaal risico’s. Dat hoort nu eenmaal bij het ondernemerschap. Zolang alles goed gaat, verdient u er met uw personeel een aardige boterham mee. Kent u alle risico’s? Ook voor uw personeel en uw materieel?

Lees meer

Stop CO-vergiftigingen!

Jaarlijks overlijden in Nederland gemiddeld elf personen door koolmonoxidevergiftiging. Nog eens honderdvijftig mensen belanden in het ziekenhuis. Koolmonoxide, ook bekend als CO, staat niet voor niets bekend als de sluipmoordenaar. Wanneer je het inademt kan dit ernstige lichamelijke gevolgen hebben.

Lees meer

Brandveiligheid door Velco

Brandveiligheid door Velco
Brandveiligheid, waar moet ik als bedrijf eigenlijk op letten en aan welke voorschriften en wetten dien ik te voldoen? De belangrijkste keuze die u hierbij moet maken is de keuze voor het juiste aantal blusmiddelen en het juiste blusmiddel. 

Lees meer

Blusmiddelen, hoe maak ik de juiste keuze?

Je hoopt ze nooit nodig te hebben maar wanneer zich een noodsituatie voordoet wil je goed voorbereid zijn en op een juiste manier handelen. Dit maakt dat de keuze van het juiste blusmiddel erg belangrijk is. Het gebruik van een verkeerd blusmiddel kan ernstige gevolgen hebben. Hieronder zullen wij ingaan op door Velco meest ingezette verschillende types draagbare blusmiddelen en hun toepassing. Wilt u na het lezen meer weten, neem dan gerust contact met ons op.

Lees meer

Rookmelders zijn onmisbaar!

Rookmelders zijn onmisbaar!

Steeds weer is er te lezen dat er uit verschillende onderzoeken blijkt dat rookmelders een waardevolle toevoeging zijn betreffende de brandveiligheid van gebouwen en woningen. Helaas is in dezelfde onderzoeken ook te lezen dat rookmelders veel te weinig worden ingezet en als deze worden ingezet ze vaak niet werken of op de verkeerde plekken hangen. Hier valt dus op het gebied van brandveiligheid nog winst te behalen.

Lees meer

De keuze van het juiste brandblusmiddel

De keuze van het juiste brandblusmiddel is niet altijd eenvoudig te maken. Het is namelijk uitermate belangrijk dat u goed nadenkt over de keuze van een brandblusmiddel. Wanneer u namelijk het verkeerde blusmiddel kiest, dan kunt u de brand zelfs versterken en nog meer schade veroorzaken.

Lees meer

Bij NDIX mogen blusmiddelen gezien worden

Voor veel bedrijven zijn brandblusmiddelen vaak een noodzakelijk iets. Daarbij zijn ze soms visueel "een doorn in het oog".  Toch zijn er ook bedrijven die, op een creatieve manier, iets weten toe te voegen aan hun blusmiddelen en deze weten te integreren met hun interieur.  Dat geldt zeker voor het bedrijf NDIX uit Enschede, dat met muurstickers, twee bijzondere creaties wist te creëren.  

Lees meer

Overleving na hartstilstand meer dan verdubbeld

De afgelopen decennia zijn de kansen op overleving bij een hartstilstand buiten het ziekenhuis flink gestegen. Midden jaren 90 was de overleving 9 procent. Inmiddels is dit percentage gestegen tot gemiddeld 23 procent. Dit is één van de belangrijkste uitkomsten uit een nieuw onderzoek van de Hartstichting: Reanimatie in Nederland 2016.

Lees meer

Veilig en voorbereid op vakantie

Als u onverhoopt bij een ongeluk betrokken raakt kunt u de gevolgen behoorlijk verkleinen. Vakantie associeert u natuurlijk liever niet met pech of een ongeluk. Toch kan de rit naar het zonnige zuiden heel anders uitpakken dan u hoopt. En dan is het goed als u enkele spullen bij u heeft die de gevolgen van zo'n ongeluk minder ernstig maken.

Lees meer

Geslaagde workshop droge blusleidingen op vrijdag 17 juni

Op vrijdag 17 juni organiseerde Velco, voor het tweede jaar op rij, de workshop droge blusleidingen. Tijdens deze workshop vertelde Robbert Veltkamp, directeur Velco, over het het nut en de noodzaak van onderhoud & certificatie, wet & regelgeving en de relevante NEN- normeringen.

Lees meer

Manon wint eerste seizoen Heel Velco Bakt 2016

 Manon is de winnaar van Heel Velco Bakt 2016. Haar toegepaste technieken, de goede smaken en haar Twentse Nuchterheid hebben de medewerkster planning naar de overwinning geholpen. "Ik kon het niet geloven", aldus de beduusde winnares direct na de bekendmaking.

Lees meer

Sponsoravond FC Berghuizen uit Oldenzaal

Op donderdagavond 24 maart jl. vond er binnen Velco een sponsorbijeenkomst plaats voor de sponsoren van voetbalvereniging FC Berghuizen uit Oldenzaal. Tijdens deze avond kreeg Velco de mogelijkheid om zich, onder de overige sponsoren, te presenteren.

Lees meer

Aveleijn kiest voor Velco

In 2016 zal Velco Brandbeveiliging en Bedrijfshulpverlening de BHV- trainingen verzorgen voor Aveleijn. Voor eind 2016 zal Velco ca. 900 medewerkers zowel opleiden als bijscholen op het gebied van bedrijfshulpverlening.

Lees meer

Slecht onderhoud maakt AED's onbetrouwbaar

Het onderhoud van hart- defibrillators laat nog veel te wensen over. Daarvoor waarschuwen de grootste leveranciers van de apparaten. Het slechte onderhoud kan er voor zorgen dat slachtoffers niet snel genoeg geholpen kunnen worden. "De oorzaak is vaak onwetendheid, maar ook de onderhoudskosten", aldus een woordvoerder.

Lees meer

Woningen voor senioren moeten brandveiliger

Als er niets gebeurt, zal het aantal ouderen dat omkomt door een woningbrand de komende jaren meer dan verdubbelen. Dat voorspelt René Hagen, lector brandpreventie bij het Instituut Fysieke Veiligheid, verbonden aan Brandweer Nederland."Niets doen is geen optie", zegt Hagen. "Als we willen dat ouderen langer zelfstandig blijven wonen, heeft dat consequenties en zullen er maatregelen moeten worden genomen."

Lees meer

Brandveiligheid studentenwoningen alarmerend

Kratjes in de gang, geen rookmelders en na het stappen nog even frituren. Veel studentenhuizen voldoen niet aan de minimale brandveiligheidseisen. Dit blijkt uit onderzoek van de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb).

Lees meer

Nederlanders bang om te reanimeren

Bijna driekwart van de Nederlanders weet niet goed wat ze moeten doen als iemand een hartstilstand krijgt. Dat blijkt uit een onderzoek van het Rode Kruis onder ruim 1000 mensen.

Lees meer

Vragen over noodverlichting

Velco krijgt regelmatig vragen over noodverlichting. Onze Specialist Noodverlichting beantwoordt de 10 meest gestelde vragen over noodverlichting. “Goed onderhoud voorkomt schade aan het armatuur".

Lees meer

Slecht voorbereid op brand

Nederlanders zijn vaak niet optimaal voorbereid op een brand in huis. Zo hebben twee op de tien huishoudens geen rookmelder. Daarnaast weet slechts één op de vier huishoudens zeker dat de rookmelder werkt.

Lees meer