Aveleijn kiest voor Velco

In 2016 zal Velco Brandbeveiliging en Bedrijfshulpverlening de BHV- trainingen verzorgen voor Aveleijn. Voor eind 2016 zal Velco ca. 900 medewerkers zowel opleiden als bijscholen op het gebied van bedrijfshulpverlening.

Saskia Meulman, adviseur opleidingen binnen Aveleijn, licht de keuze van Aveleijn toe: “Wij hebben voor Velco gekozen omdat de beleving tijdens de training heel realistisch is, waardoor medewerkers echt beleven hoe warm bijvoorbeeld vuur is. Hierdoor leren ze beter nadenken voordat ze een ruimte, waarin een brand woedt, betreden. Daarnaast worden de verschillende lesonderdelen onderling goed geïntegreerd, zodat iemand niet alleen oefent met blussen, maar het veel meer gaat om welk blusmiddel je pakt, hoe je een brand benadert en hoe je een buddy inzet op zo'n moment”. Tijdens de trainingen worden kennis en vaardigheden van Eerste Levensreddende Handelingen, Brand en Ontruimen op een zeer praktische wijze geoefend aan de hand van vooraf gestelde leerdoelen.

Wim Heisterkamp, accountmanager binnen Velco, is erg blij met de keuze van Aveleijn. “De beslissing van Aveleijn is een beloning voor de investeringen die wij de afgelopen jaren hebben gedaan”. Hij doelt hiermee op de verbouwing van het opleidingscentrum in 2013.

“Gelukkig zien steeds meer bedrijven of organisaties de mogelijkheden
van onze opleidingen en de faciliteiten van ons opleidingscentrum”.

Velco is voor Aveleijn geen onbekende partij. Zo voert Velco al enkele jaren het onderhoud uit aan de brandblusmiddelen en de nood- & vluchtwegverlichting. Daarnaast verzorgt Velco de ontruimingsplattegronden en controleert het jaarlijks de EHBO-koffers.

Over Aveleijn

Aveleijn is een Twentse zorgorganisatie die mensen met een verstandelijke beperking of een lage sociale redzaamheid helpt de volle rijkdom van het leven te ervaren. Aveleijn begeleidt en ondersteunt kinderen, volwassenen en het gezin op
alle leefdomeinen: wonen, werken, onderwijs en relaties. Dat kan professionele begeleiding thuis zijn, maar ook binnen de eigen voorzieningen voor wonen en werken.

Meer informatie over Aveleijn is te vinden op: www.aveleijn.nl