• Home
  • Nieuws
  • De keuze van het juiste brandblusmiddel

De keuze van het juiste brandblusmiddel

De keuze van het juiste brandblusmiddel is niet altijd eenvoudig te maken. Het is namelijk uitermate belangrijk dat u goed nadenkt over de keuze van een brandblusmiddel. Wanneer u namelijk het verkeerde blusmiddel kiest, dan kunt u de brand zelfs versterken en nog meer schade veroorzaken.


Servicemonteur Hilco Holterman vertelt u waar u op moet letten bij de aanschaf van een brandblusser


Blus bijvoorbeeld nooit een electiciteitsbrand in de meterkast met water. U loopt dan de kans geëlektrocuteerd te worden. Wanneer u een vloeistofbrand blust met water, dan zal de brand zich juist verder uitbreiden. Olie of andere vloeistoffen kunnen namelijk drijven op het water en zich brandend verspreiden via het wateroppervlakte. Bij olie en vetten kan er bij het gebruik van water of schuim als blusmiddel een enorme steekvlam ontstaan die juist de brand uitbreidt.   Om een brand effectief te kunnen blussen, moet u weten welk materiaal er brandt, want de stof die brandt, bepaalt welk blusmiddel het meest geschikt is.

In de projecteringsnorm NEN4001 leest u waar, op welke wijze en hoeveel blusapparaten u in een bepaalde ruimte of gebouw moet plaatsen voor een optimale beveiliging.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de aanschaf en/of het onderhoud van een brandblusmiddel, dan kunt u contact opnemen met de afdeling Verkoop, bereikbaar op tel: 0541-513953 of rechtstreeks per e-mail: verkoop@velco.nl.