Autovakantie, onverminderd populair!

Op autovakantie is onverminderd populair. Lekker scheuren over de Deutsche Autobahn of op je gemakje richting het zuiden over de Autoroute du Soleil. Met de auto op vakantie geeft een heerlijk gevoel van vrijheid!

Terwijl jij ontspant, moet je auto wel aan het werk: een lange rit, hoge temperaturen, vaak zwaar beladen en in vele gevallen met aangekoppelde caravan. Plan dus voor vertrek een vakantiecheck in bij je garage.  Zij zorgen ervoor dat jouw auto helemaal klaar is voor de lange rit. Zorg ook zelf voor een extra litertje olie en een fles water in de auto, je weet maar nooit....

Als u onverhoopt bij een ongeluk betrokken raakt kunt u de gevolgen behoorlijk verkleinen. Vakantie associeert u natuurlijk liever niet met pech of een ongeluk. Toch kan de rit naar het zonnige zuiden heel anders uitpakken dan u hoopt. En dan is het goed als u enkele spullen bij u heeft die de gevolgen van zo'n ongeluk minder ernstig maken.

Allereerst zijn een veiligheidshamer, een isoleerdeken en veiligheidshesjes verplichte kost. Een extra brandblusser is tevens een waardevolle aanvulling. Zo'n apparaat dat niet verder uitleg hoeft te hebben. Zorg voor een juist en goedgekeurd toestel, waarvan de inhoud niet verlopen is. Let op de bevestiging, want een losliggend exemplaar kan een gevaarlijk projectiel worden bij een onverwachte (rem)actie. Verplichte bagage met betrekking tot wat er mee moet in de personenauto zoals de verbanddoos, gevarendriehoek, veiligheidshesjes, reservelampjes en brandblusser vindt je hier!