BHVers die handelen als hulpverleners

Paniek! Er is brand, en er is ook nog eens iemand onwel geworden! Er wordt om hulp geroepen, het brandalarm gaat af en de BHV’er komt in actie. Hitte, rook, chaos en paniek! Van jou als BHV’er wordt er in dit soort situaties verwacht dat je rustig blijft en de juiste keuzes maakt, niet meegaat in de paniek en de calamiteit probeert te beheersen. Hoe doe je dat? Hoe bereid je je voor op het handelen in panieksituaties?

Om goed voorbereid te zijn op het adequaat handelen in een panieksituatie is het van belang dat je jezelf hierin traint. Velco ondersteunt hierbij door het verzorgen van uitdagende en realistische BHV cursussen in ons vernieuwde BHV-oefencentrum. Om praktijkervaring op te doen, zetten wij in ons BHV-oefencentrum alle zintuigen op scherp.

Je zult de hitte, rook en paniek die in zo’n situatie ontstaan gaan ervaren. Wij werken met echte branden die slachtoffers en chaos veroorzaken. Als het brandalarm gaat neemt de druk toe en schiet de adrenaline omhoog. Moet je alle ruimtes controleren als er brand is of kun je sommige deuren maar beter dicht laten? Probeer het uit terwijl slachtoffers om je heen schreeuwen en het brandalarm tekeer blijft gaan. Bij Velco beleef je een calamiteit, ervaar je de paniek en voel je wat adrenaline doet. Je beleeft realistische noodsituaties en leert omgaan met de stress en paniek die daarbij horen.

Voor de reanimatietraining (onderdeel van de BHV cursus) hebben wij een speciaal daarvoor ingericht reanimatielokaal. Je leert daar hoe te reanimeren en de AED in te zetten. Real-time gegevens over de hartmassage of beademing die jij op dat moment uitvoert worden weergegeven op een scherm. Je krijgt direct feedback als hulpverlener of je op de juiste wijze de reanimatie uitvoert, wat je goed doet en waar je je kunt verbeteren.

Daarnaast word je getraind in onze BHV-escaperoom, hier zal je al je kennis vaardigheden en ervaring moeten inzetten om het leven van professor Brandijs te redden en te kunnen ontsnappen uit de escaperoom! Omdat iedere noodsituatie anders is, leren wij je te kijken, denken en te handelen als een hulpverlener. We werken aan kennis, vaardigheden en houding. Dat is de rode draad in al onze trainingen.