• Home
  • Nieuws
  • Brandpreventieweken 2016: "Hé doe de deur dicht".

Brandpreventieweken 2016: "Hé doe de deur dicht".

De maand oktober staat traditioneel in het teken van de brandpreventieweken. Dit jaar is het landelijke thema van de campagne: "Hé doe de deur dicht".  In dit thema zijn de actiepunten uit het onderzoeksrapport van de Brandweeracademie "Gebrand op inzicht" verwerkt.

Uit het onderzoeksrapport van de Brandweeracademie komt naar voren dat het sluiten van binnendeuren een positief effect heeft op de tijd die je hebt om jezelf tijdens een woningbrand in veiligheid te brengen. Je hebt simpelweg meer kans om veilig te vluchten en gered te worden.  De campagne richt zich specifiek op twee aandachtspunten uit het onderzoeksrapport: Het altijd sluiten van binnendeuren en het plaatsen van hoorbare rookmelders. 

Plaats rookmelders 

Uit onderzoek blijkt dat in 70% van de woningen een rookmelder is geplaatst, maar slechts 45% ook werkt. Van alle rookmelders is slechts 35% op de juiste plek geplaatst én werkt. Het is van het grootste belang dat rookmelders op de juiste wijze geplaatst zijn en ook hoorbaar zijn. Het uitsluitend plaatsen van rookmelders in de verkeersruimte heeft maar een beperkt effect als het slachtoffer zich in de brandruimte bevindt. In dat geval zal de rookmelder te laat afgaan om nog te kunnen vluchten. Het is dus van belang niet enkel in de verkeersuimten een rookmelder te plaatsen, maar ook in de ruimten waar brand kan ontstaan en men tevens slapend kan verblijven.  

Winactie: maak kans op 1 van de 10 rookmelders!

Brand in je huis. Je wilt er liever niet aan denken, daarom verloten wij 10 optische rookmelders. Wil jij kans maken op één van deze rookmelders?  Stuur dan je gegevens naar marketing@velco.nl en vertel ons waarom jij een rookmelder zou moeten winnen. Deelnemen aan deze actie kan tot dinsdag 1 november 2016.

Winnaars ontvangen persoonlijk bericht en worden tevens bekend gemaakt via onze website. 

Brandpreventieweken

De Brandpreventieweken zijn een initiatief van de Nederlandse Brandwonden Stichting, De NVBR (Nederlandse Vereniging voor Brandweerzorg en Rampenbestrijding), Het NIFV (Nederlands Instituut Fysieke Veiligheid) en Consument en Veiligheid.

Meer informatie is te vinden op: www.brandpreventieweek.nl