Dag van de BHV

We staan er niet vaak genoeg bij stil dat de BHV’er het niet doet voor zichzelf maar in ons belang. Het is dan ook jammer dat je soms negatieve geluiden hoort over de BHV. Tijdens een ontruimingsoefening reageren collega’s geërgerd en vragen zich af waarom dit allemaal nodig is. “Ik ben druk, dit moet vandaag echt af” of “Ik heb zo een afspraak, die kan hier elk moment zijn”…herkenbaar? Maar realiseren deze collega’s zich wel in wiens belang de BHV-oefening wordt gehouden? In het belang van ons allemaal!

Op de dag van de BHV wordt landelijk voor de 8e keer aandacht gevraagd voor de inzet van alle circa 50.000 bedrijfshulpverleners die Nederland rijk is. Dit jaar is het thema: “Dan vertrouw ik op jou”. Met de dag van de BHV willen wij de aandacht vestigen op alle mensen die BHV’er zijn en iedereen zich laten realiseren dat veiligheid in het belang van ons allemaal is. Wij allemaal moeten ons individueel realiseren waar de BHV'er voor staat: 'Ik doe het ook voor jou'. Deze dag is belangrijk voor ons allen. Het gaat over veiligheid en gezondheid op het werk en de waardering die de bedrijfshulpverlener verdient voor zijn of haar inzet.


Geef jouw BHV-Topper op voor de verkiezing "Velco BHV-topper van het jaar 2019”

Dit jaar wil Velco graag één BHV-topper in het zonnetje zetten. Meld jouw BHV’er aan voor de BHV topper van het jaar verkiezing. Motiveer waarom juist jullie BHV’er deze extra erkenning en waardering voor zijn of haar inzet verdient. Opgeven kan tot en met maandag 28 oktober 2019. Op maandag 4 november zullen wij de winnaar bekend maken.

 

Bedrijfshulpverlening is van en voor ons allemaal