Inruilactie AED

De AED is in 2002 in Nederland geïntroduceerd, dat is ondertussen 16 jaar geleden. De technologie heeft niet stil gestaan, zo ook niet de technische ontwikkelingen van de AED. Zo zijn er ondertussen diverse hulpmiddelen ontwikkeld om tijdens een calamiteit de hulpverlener bij te staan en de kans op een succesvolle reanimatie te vergroten. Tegenwoordig hebben AED’s deze hulpmiddelen in zich.

Er zijn modellen met reanimatie feedback, hierbij geeft de AED aan of de reanimatie goed wordt uitgevoerd en waar het eventueel beter kan. Tevens is tegenwoordig een metronoom onmisbaar in een AED. De Europese Reanimatieraad geeft al in de richtlijnen van 2010 aan dat er zoveel mogelijk gebruik gemaakt dient te worden van (technische) hulpmiddelen indien deze beschikbaar zijn. Er zijn helaas nog steeds AED’s in gebruik waarbij deze nieuwe technologie ontbreekt.

Op tijd vervangen

Het moeilijke bij een AED is dat deze preventief vervangen moeten worden, namelijk voordat er een storing ontstaat. Iedere AED heeft een zelftest, vaak dagelijks maar op zijn minst wekelijks. Ondanks dat u zelf misschien de AED nooit gebruikt heeft, is uw AED dus jaar in jaar uit bezig om zichzelf te testen. Daarom moet de batterij na een vastgestelde periode vervangen worden en zal de AED na verloop van tijd de geest geven.

De technische levensduur van een AED is afhankelijk van een aantal factoren. Tijd temperatuur en vocht zijn van invloed op de AED. Tijd in de vorm van de zelftesten en het gebruik van de condensatoren die de stroom moeten leveren en tijd in de vorm van de stilstaande techniek. Een AED uit 2007 heeft de techniek van 10 jaar geleden en heeft alleen software-updates gehad. Vergelijk de AED van 10 jaar oud daarom eens met een computer van 10 jaar oud. Temperatuur en vocht zijn beide ook van grote invloed op de technische levensduur van de AED. Plaats de AED bij voorkeur in een droge ruimte op kamertemperatuur. Plaatst u de AED buiten, maak dan gebruik van een AED-kast met verwarmingselement. Deze kast geeft bescherming tegen de invloeden van het weer en uiteraard ook tegen vandalisme of diefstal. Het is over het algemeen raadzaam om de AED na 10 jaar te laten vervangen.

Inruilactie AED Velco

Bent u in het bezit van een AED die aan vervanging toe is of waarvan de garantietermijn is verlopen? Verdien nu korting met je oude AED.

Tot en met 31 mei 2018 is deze AED € 200,- waard!

U kunt uw ‘oude’ AED inruilen voor een nieuwe Cardiac Science Powerheart G5 Volautomaat. U krijgt dan € 200,- korting op de aanschafprijs van de Powerheart G5. U betaalt dan slechts € 1.750,- (normaal € 1.950,-). U bestelt bij ons een nieuwe Cardiac Science Powerheart G5. Na ontvangst van uw nieuwe AED stuurt u de oude, nog werkende, AED naar ons op (de batterij en de elektroden mogen verlopen zijn). Zodra wij de AED hebben ontvangen, wordt gecontroleerd of de AED nog werkt, waarna u van ons een creditnota ontvangt van € 200,-