Landelijke dag van de BHV

Het aftellen kan beginnen, dit jaar wordt de 9e landelijke Dag van de BHV gehouden op
2 november 2020. Dit is een dag van besef, waardering en support voor de BHV-er.

Bedrijfshulpverlening heeft dit jaar met de komst van COVID-19 een geheel andere betekenis gekregen. De BHV-er heeft moeten leren omgaan met een nieuwe manier van benaderen en aanpakken. Meer dan ooit moeten we extra veel rekening houden met hygiëne en veiligheid binnen de ‘nieuwe’ 1,5 meter samenleving. Dit betekent een nieuwe manier van BHV-trainingen en een groot aanpassingsvermogen van de BHV-er.

Elke eerste maandag van november vragen we middels de Dag van de BHV aandacht voor de inzet van alle circa 500.000 bedrijfshulpverleners die Nederland rijk is. Niet door in een grote zaal op een centrale locatie bij elkaar te komen, maar juist op de werkvloer bij bedrijven, in organisaties, overal waar BHV-ers nodig zijn. Een dag om BHV-ers in het zonnetje te zetten en niet-BHV-ers te laten merken hoe belangrijk BHV is.

Wij staan er niet vaak genoeg bij stil dat men geen BHV-er is voor zichzelf, maar voor de veiligheid van de collega’s en de organisatie. Het is dan ook jammer dat je soms negatieve geluiden hoort over de BHV. Tijdens een ontruimingsoefening reageren collega’s vaak geërgerd en vragen zich af waarom dit allemaal nodig is. “Ik ben druk, dit moet vandaag echt af” of “Ik heb zo een afspraak, die kan hier elk moment zijn”. Is dit herkenbaar?
Deze collega’s realiseren zich niet in wiens belang BHV-oefeningen worden gehouden. Deze oefeningen zijn in het belang van ons allemaal!

Op de dag van de BHV wordt landelijk voor de 9e keer aandacht gevraagd voor de inzet van alle bedrijfshulpverleners in Nederland. Dit jaar is het thema: “Dan vertrouw ik op jou”.
Met de dag van de BHV willen wij de aandacht vestigen op alle mensen die BHV-er zijn en willen wij dat iedereen zich realiseert dat veiligheid in het belang is van ons allemaal. Waardering en support voor de BHV-er die zich niet inzet voor zichzelf, maar juist voor de ander: 'Ik doe het ook voor jou!'
Het gaat over veiligheid en gezondheid op het werk en de waardering die de bedrijfshulpverlener verdient voor zijn of haar inzet.

Verkiezing “BHV-topper van het jaar 2020”

Ook dit jaar organiseren wij weer een verkiezing van de “BHV-topper van het jaar 2020”.
Het is een verkiezing, geen wedstrijd. Voorop staat het belang van de bedrijfshulpverleningsorganisatie en daarmee een waardering voor de inzet van de BHV-er.

Velco BHV-topper van het jaar 2020!

Dit jaar gaat Velco wederom een BHV-topper van het jaar in het zonnetje zetten. Heb jij een collega die dit jaar extra in het zonnetje gezet mag worden omdat hij/zij als BHV-er onmisbaar is en zich duidelijk onderscheidt in zijn BHV rol. Geef jouw BHV-topper dan op voor de verkiezing "Velco BHV-topper van het jaar 2020” Motiveer waarom juist jullie BHV-er deze extra erkenning en waardering voor zijn of haar inzet verdient. Opgeven kan tot en met maandag 26 oktober 2020. Op maandag 2 november zullen wij de winnaar bekend maken.

Helaas kun je voor 2020 geen BHV topper meer aanmelden, in 2021 is er een nieuwe ronde. Wil je op de hoogte gehouden worden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!