Opleiding volgens BHV 1.5

De nieuwe manier van BHV trainen bij Velco is meer dan 1 keer trainen per jaar. Wij als Velco vinden het ontzettend belangrijk dat ook nu tijdens de corona crisis onze cursisten zo goed en veilig mogelijk worden opgeleid. Daarom hebben we een nieuwe manier van trainen ontwikkeld waardoor de theorie en de praktijk worden gecombineerd met het trainen bij Velco en op de werkvloer.

De Corona crisis raakt iedereen, ook het BHV hart wordt geraakt. Daarom heeft Velco niet stilgezeten. In de afgelopen periode is er hard gewerkt aan een nieuwe manier van BHV training geven. De nieuwe RIVM-richtlijnen en met name de 1.5 meter afstand, maken de oude manier van trainen praktisch onmogelijk. De BHV training is daarop ingrijpend veranderd en die noemen we dan ook BHV1.5.

Bijscholen juist nu!

De hulpverlening is ook enorm veranderd. De BHV’er zal heel goed onderscheid moeten maken tussen een levensbedreigende situatie en een niet-levensbedreigende situatie. Aan de hand daarvan blijft de BHV’er op 1.5 meter afstand of niet. Er zijn veel richtlijnen veranderd en daarom is het extra belangrijk om juist nu bijgeschoold te worden.

Wat veranderd er allemaal?

Dat bijscholen van de BHV’er ziet er momenteel heel anders uit. De training in ons BHV-oefencentrum of bij de klant op locatie is beperkt. Geen inzet van Lotusslachtoffers of acteurs. Geen lunchbuffet. Veel extra reinigingswerkzaamheden voor, tijdens en na de BHV training. Velco heeft het hele oefencentrum opnieuw ingericht om op 1.5 meter afstand van elkaar toch een volwaardige BHV’er te worden. Wij hebben een aantal inhoudelijke onderwerpen verplaatst naar de Velco Online Academy. Zo bieden we toch een totaalpakket en motiveren we de cursisten actief met de BHV om te gaan.

Velco online academy als belangrijk onderdeel in de nieuwe manier van trainen.

De Velco Online Academy is een platform dat we hebben opgericht voor online BHV training.  Geen gewone BHV e-learning, maar een online verzameling van verschillende leermethodes voor de BHV praktijk. Dat zijn bijvoorbeeld webinars, checklists, oefeningen of praktijk-opdrachten. De Velco Online Academy en in het bijzonder het onderdeel Interactief Micro Leren is een manier van leren die we in oktober 2019 hebben gelanceerd tijdens “Innovate 2019”. Het bevat korte oefeningen die je als BHV’er het hele jaar kan doen. Thuis, op je werk en tijdens de training.

Klik hier als jij benieuwd bent hoe de nieuwe manier van trainen er uit ziet.

Wil je liever een persoonlijk gesprek? Neem dan contact op met onze verkoopafdeling Verkoop@velco.nl of bel met 0541 – 513 953