• Home
  • Nieuws
  • Reanimeren volgens de nieuwe reanimatierichtlijnen 2021

Reanimeren volgens de nieuwe reanimatierichtlijnen 2021

Op 21 april 2021 zijn de nieuwe reanimatierichtlijnen vastgesteld. Deze richtlijnen zijn vastgesteld door de Nederlandse Reanimatie Raad en zijn gebaseerd op de “New ERC Guidelines 2021” van de European Resuscitation Council gepubliceerd op 25 maart 2021.

Wat is er anders?

Ten opzichte van de Reanimatierichtlijnen van 2015 is er niet zo heel veel veranderd. Voor reanimatie van baby’s jonger dan 1 jaar wordt geadviseerd gebruik te maken van de twee duimen omcirkelende techniek (TDOT). Deze techniek wordt uiteraard behandeld in de Cursus EHBO bij kinderen en Baby’s.

Covid-19 protocollen

Uiteraard zijn er momenteel (nog) aparte reanimatieprotocollen die rekening houden met het feit dat het slachtoffer mogelijk besmet is met het Coronavirus. Die protocollen zijn overigens niet anders dan we op 22 juni 2020 gepubliceerd hebben. Kijk voor het Covid-19 reanimatieprotocol de webinar terug op de Velco Online Academy.

Reanimatieposter

De reanimatieposter van Velco is tevens vernieuwd. In 6 stappen worden de handelingen bij een reanimatie toegelicht en in beeld gebracht. Neem een poster mee bij je volgende BHV training of neem contact op met onze afdeling Verkoop per mail: verkoop@velco.nl of telefonisch: 0541-513953