• Home
  • Nieuws
  • Stichting Hart voor Oldenzaal blij met subsidie voor onderhoud AED's

Stichting Hart voor Oldenzaal blij met subsidie voor onderhoud AED's

De stichting Hart voor Oldenzaal geeft eigenaren van een AED, die gezamenlijk is aangeschaft door een buurt, een kleine financiële tegemoetkoming voor het onderhoud van hun AED.

Volgens voorzitter Antoinette Benneker van Hart voor Oldenzaal is deze geste mogelijk dankzij een subsidie van de gemeente Oldenzaal. Het is alleen bedoeld voor gezamenlijke projecten van bijvoorbeeld straten of buurten. De kosten worden nagenoeg geheel zelf door buurten en straten gedragen, meestal met een kleine sponsorbijdrage van de stichting of andere geldschieters. Bovendien zorgt de buurt zelf voor het onderhoud van de AED en volgen bewoners jaarlijks een herhalingscursus.

Door een goede inzet van de buurt kunnen bewoners met een hartstilstand snel en adequaat worden geholpen. De overlevingskans is dan vele malen groter.

Subsidie gemeente Oldenzaal 

De gemeenteraad heeft onlangs, op initiatief van het college, besloten om jaarlijks een subsidie te verstrekken. Dit ondanks het feit dat het een burgerinitiatief is en geen wettelijke taak van de overheid.
"Wij hebben het college ervan kunnen overtuigen dat, dankzij de inzet van vrijwilligers en de aanschaf van AED's uit eigen middelen, de overlevingskans van burgers met een hartstilstand aanzienlijk wordt verhoogd", aldus Benneker.

Velco ondersteunt de stichting Hart voor Oldenzaal

Ook Velco draagt de stichting Hart voor Oldenzaal een warm hart toe. Zo profiteren alle aangesloten straten en buurten van een aantrekkelijke korting voor het laten controleren & onderhouden van AED's. Daarnaast heeft Velco een speciaal programma samengesteld voor de jaarlijkse cursus Reanimatie met AED. Inmiddels hebben enkele straten en buurten bij Velco deze cursus gevolgd.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over onderhoud van AED's of deze speciale cursus? Neem dan contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende afspraak met één van onze Adviseurs.