BHV instructiefilm: “Hoe te handelen bij calamiteiten.”

Je krijgt dagelijks klanten over de vloer of onderaannemers die werk uitvoeren. Als goede gastheer wil je deze bezoekers voorlichten over de manier waarop jouw organisatie omgaat met calamiteiten en wat van de bezoekers verwacht wordt. De veiligheidsplattegronden zijn onvoldoende en een veiligheidskaart werkt niet.

De oplossing: Geef de BHV voorlichting in de vorm van een een professionele, flitsende instructiefilm over je bedrijfsnoodplannen!

Het doel van de BHV instructiefilm

Medewerkers en bezoekers worden via een pakkende instructiefilm geïnformeerd over de noodprocedures die gelden in jouw pand. Medewerkers die geen ervaring hebben met BHV, weten wellicht niet hoe de procedures binnen het bedrijf zijn of wat ze überhaupt moeten doen in geval van een calamiteit. Dus maken we een pakkende film om heldere uitleg te geven over hoe te handelen bij calamiteiten.

Hoe is het idee ontstaan?

We zitten allemaal nog midden in de coronacrisis. Dit vraagt veel bedrijven om flexibiliteit en snel schakelen. Zo ook de GGD die zich in de frontlinie bevinden om het virus te bestrijden.

Als gevolg hiervan zijn er het afgelopen jaar zo’n 500 mensen aangenomen. Al deze nieuwe medewerkers moesten met man en macht worden opgeleid en bijgeschoold om de drukte aan te kunnen. Het is een onmogelijke klus om deze mensen in een zeer korte tijd ook nog eens te instrueren over hoe te handelen bij calamiteiten. De GGD heeft Velco daarom gevraagd om hierin te ondersteunen. Dat hebben we gedaan met de instructiefilm voor calamiteiten.

Een BHV instructiefilm maken met Velco

Velco heeft voor iedere discipline op het gebied van de brandveiligheid experts in huis. Denk hierbij aan blusmiddelen, noodverlichting, vluchtroutes, BHV en bedrijfsnoodplannen. Sinds 2019 hebben wij nu ook een filmproducent in huis gekregen. Die maakt films voor de Velco Online Academy, bedrijfsfilms en natuurlijk ook films voor onze klanten die een instructiefilm willen maken. Doordat we gebruik maken van eigen mensen en middelen hebben wij de volledige productie van filmmateriaal in eigen beheer.

Hoe ziet het traject eruit?

Wanneer je ervoor kiest om de hulp van Velco in te schakelen voor het maken van een BHV instructiefilm, zal het traject er als volgt uitzien:

  1. Samenstelling van de projectgroep, die samen met jou als opdrachtgever informatie verzamelt.
  2. Opstellen van een filmscript door Velco.
  3. Overleg met opdrachtgever of het gemaakte script aan de wensen voldoet.
  4. De daadwerkelijke opnames. Uiteraard is overleg nodig over de planning, omdat er veel gewerkt zal worden met jouw eigen personeel.
  5. Montage van het geschoten filmmateriaal, waarbij we constant contact houden om ervoor te zorgen dat de procedures op de juiste wijze in beeld gebracht zijn. Tevens wordt in deze fase door een voice-over tekst ingesproken.
  6. Presentatie van het eindproduct.
Petra

Wil je een instructiefilm voor jouw bedrijf?

Neem contact op met jouw persoonlijke accountmanager of onze afdeling verkoop via verkoop@velco.nl of bel.