AF-X Fireblocker

AF-X Fire Solutions is onze partner op het gebied van innovatieve brandblussystemen. 

Wij onderhouden verschillende blusgasinstallatie waarbij de AF-X Fireblocker een alternatief is voor deze systemen. Door een Fireblocker aerosol blussysteem te plaatsen ben je beschermd tegen een beginnende brand. Deze geavanceerde technologie vereist slechts een minimale hoeveelheid blusstof, waardoor het vuur onmiddellijk wordt gestopt en gevolgschade wordt voorkomen.

Bij Velco zijn we continue bezig met het ontwikkelingen van onze dienstverlening. Met deze samenwerking zijn we jouw aanspreekpunt als het aankomt op brandveiligheid.

Wat is een AF-X Fireblocker?

De AF-X Fireblocker is een milieuvriendelijk en maatschappelijk verantwoord brandblussysteem die gebruik maakt van een aerosol technologie. De Fireblocker levert een positieve bijdrage aan de veiligheid van jouw bedrijf. In veel gevallen is de Fireblocker in staat om een beginnende brand te blussen, direct bij de bron. Vooral in moeilijk te bereiken ruimtes is de Fireblocker een goede oplossing en voor het beveiligen van objecten.

Voordelen AF-X Fireblocker

Snelle detectie
Met een vaste stof, direct op de bron
Effectieve brandbestrijding
Geen blus- of gevolgschade

De voordelen van een AF-X Fireblocker

Het plaatsen van een Fireblocker brengt verschillende voordelen met zich mee. Zo werkt de Fireblocker van binnenuit waardoor de Fireblocker de brand snel kan detecteren.

Minimale schade

De droge aerosol is een vaste stof dat een beginnende brand blokkeert door actief de waterstof en zuurstofdeeltjes in te kapselen, zodat de interactie met de brandstof molecuul niet mogelijk is. Dit voorkomt dat de brand zich verder kan ontwikkelen waardoor de schade minimaal blijft. Tijdens het blussen treedt er geen condensatie op, waardoor ook geen corrosie ontstaat. Vooral in ruimtes waar met elektronica of gevoelige metalen wordt gewerkt is dit van cruciaal belang.

AF-X Fireblocker CS in action
AFX installatie

Milieuvriendelijk

De aerosol die vrijkomt bij het blussen is onschadelijk voor mens, dier en milieu. Ook verdrijft het geen zuurstof waardoor mensen die in de ruimte aanwezig zijn beschermd worden en langere de tijd hebben om naar een veilig plek te gaan. 

Geen druksysteem en geen drukgolf

Droge aerosol is een vaste stof en wordt niet opgeslagen in drukcilinders, wat bij een gasblussysteem wel het geval is. Hierdoor komt bij een blussing geen drukgolf vrij, wat gevolgschade aan het pand kan voorkomen.

Wat maakt een AF-X Fireblocker uniek?

De meeste branden ontstaan door het gevolg van een kortsluiting of overbelaste machines of apparatuur. Ongezien en onopgemerkt. En dus vaak te laat ontdekt.

De AF-X Fireblocker blokkeren zowel het vuur in de ruimte en bij de bron. Direct op de bron. Door de brand op een effectieve manier aan te pakken voorkomt de innovatieve AF-X Fireblocker veel schade en dus veel kosten.

Eenvoudige installatie

De installatie kun je eenvoudig verplaatsen of aanpassen. Ook als je de installatie wilt uitbreiden is het mogelijk om er een unit bij te plaatsen. 

Kostenbesparend

Omdat het een vaste stof is, zijn er geen leidingen, geen druksystemen en geen extra bouwkundige dingen nodig, waardoor je veel kosten bespaart. 

Modulair systeem

De installatie kun je eenvoudig verplaatsen of aanpassen. Ook als je de installatie wilt uitbreiden is het mogelijk om er een unit bij te plaatsen.

Ontdek de maatwerkmogelijkheden voor jouw bedrijf

De eerste minuten bij een brand zijn cruciaal, door te kiezen voor een Fireblocker kun je hiermee de schade beperken. Bij Velco begrijpen we dat elk bedrijf unieke eisen heeft, daarom kijken we graag mee zodat we samen de juiste oplossing vinden.

Wij kunnen jouw bedrijf volledig ontzorgen bij plaatsing en onderhoud van de AF-X Fireblocker. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of een advies op maat.

Frans

Meer weten over de AF-X Fireblocker?

Wij helpen je graag verder.