Accu capaciteitsmeting

Als professional ga je in geval van nood meteen in de veiligheidsmodus: eerst denken dan doen. Risico’s inschatten en de veiligste optie selecteren. Zonder onnodig letsel of nevenschade aan de omgeving, een veilige situatie herstellen.

Deze zelfde standaard hanteert Velco bij het onderhoud van de noodverlichtingssystemen. Veiligheid creëren zonder onnodige schade aan het milieu toe te brengen. Geen risico’s nemen en onder de streep ook nog een financiële besparing realiseren.

De voordelen

30% kostenbesparing
Milieuvriendelijk, zonder in te leveren op veiligheid

Moet ik iedere 4 jaar de accu’s vervangen?

Net zoals in de auto industrie en bij de serverparken, hanteert Velco het jaarlijks uitvoeren van een accu capaciteitsmeting van de accu van je noodverlichting. In plaats van iedere 4 jaar de accu te vervangen, meet Velco de accu en vervangt deze pas als de accu onvoldoende capaciteit heeft. Dat lijkt heel logisch. Toch worden door de meeste onderhoudsbedrijven standaard de accu’s van noodverlichting na 4 jaar vervangen, ondanks dat dit dus vaak nog niet nodig is.

Geen onnodige verspilling van batterijen met een accu capaciteitsmeting

Als jouw noodverlichting goed is onderhouden, moet de verlichting direct aangaan bij het wegvallen van de netspanning. Maar brandt er een normale lamp of heeft deze lamp een groen tintje? Met de accu capaciteitsmeting kan Velco ervoor zorgen dat jouw noodverlichting een stuk groener wordt, met behoud van de bekende kwaliteit en 100% veiligheid.

Standaard vervangt men namelijk elke vier jaar, op advies van de fabrikant, de batterijen sets van de noodverlichting. Maar is dat altijd nodig? Omdat daarmee zoveel batterijen vroegtijdig en onnodig in het milieu terechtkomen, hebben wij een slimme, efficiënte en zeer betrouwbare methode ontwikkeld om in no-time te testen of vervanging van de batterijen noodzakelijk is. Dit bespaart zo’n 30% vervangingskosten.

Weg met onnodige verspilling, doe eerst een accu capaciteitsmeting!

Als je zeker weet dat je accu sterk genoeg is om het in ieder geval het komende jaar nog vol te houden, waarom zou je deze accu dan gaan vervangen, ook al is de accu al vier jaar oud?

Zo denken wij er bij Velco over. Veiligheid is natuurlijk onze hoogste prioriteit, maar hoe fijn is het als we daarbij rekening kunnen houden met het milieu, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit? We meten dus iedere accu op de daadwerkelijke capaciteit en vervangen alleen wanneer dat nodig is. Weet je wat dat al heeft bespaard? 27.487 accu’s!

Paul

Benieuwd hoeveel jij kunt besparen?

Wil je weten wat de accu capaciteitsmeting voor jouw bedrijf of organisatie kan opleveren? Neem dan contact op voor een vrijblijvende afspraak.