Ploegleider BHV herhaling

Als ploegleider van een BHV-team is het belangrijk dat jij jouw kennis en vaardigheden altijd paraat hebt. In geval van nood ben jij vaak het eerste aanspreekpunt voor de rest van de BHV’ers, maar ook voor hulpdiensten en aanwezigen in het pand.

Waarschijnlijk heb je (gelukkig) nog niet vaak in een echte noodsituatie je geleerde vaardigheden tijdens een ploegleider BHV-basistraining toe hoeven passen. Gelukkig maar. Toch zorgt dat er voor dat je kennis na verloop van tijd wat vervaagt. Met een BHV ploegleider herhaling ben jij weer helemaal up-to-date en kan jij jouw team in geval van nood adequaat en doeltreffend aansturen.

Onderwerpen tijdens een BHV ploegleider herhaling

Leidinggeven
Communicatie
Gevaren en veiligheid tijdens de inzet
Evaluatie na de inzet

Specificaties BHV ploegleider herhaling

Maximaal 12 personen
1 dag (8 uur)
Oefencentrum Velco
Groepstraining of open inschrijving

Oefencentrum

In het Velco BHV Brandcentrum en Escaperoom kan veilig getraind worden in de diverse ruimtes en settings.

In het trainingcentrum zijn diverse realisitische situaties opgebouwd en ervaar je wat het is om tijdens een noodsituatie leiding te geven aan een BHV-team. Bereid je goed voor, handel tijdens de noodsituatie en evalueer je prestaties met de videobeelden.

BHV ploegleider herhaling: dit krijg je als cursist

Training in uniek Oefencentrum

Zeer praktische training

Veilig trainen

Veelgestelde vragen

Wat is de rol van een ploegleider bij de BHV?

De ploegleider geeft tijdens een calamiteit operationeel leiding aan de uitvoerende BHV’ers, totdat de professionele hulpverleningsdienst dit van jou overneemt.

Is een BHV ploegleider herhaling verplicht?

Afhankelijk van de complexiteit van de (BHV) organisatie, het bedrijf is het wenselijk om een ploegleider te hebben. Voor advies of vragen neem contact met ons op.

Hoeveel BHV ploegleiders moeten aanwezig zijn in het bedrijf?

Dit is afhankelijk met hoeveel ploegen je de bedrijfsvoering doet. Zorg altijd voor een plaatsvervanger in verband met ziekte of vakantie.

Hoelang is mijn BHV ploegleider herhaling geldig?

De Arbowet stelt dat een ploegleider BHV over een zodanige opleiding beschikt dat het zijn taak als BHV’er naar behoren kan uitvoeren. In de praktijk blijkt dat jaarlijks volgen van de BHV-ploegleider nascholing zeer wenselijk is om deze vaardigheden bij te houden.

Ilse

Ben je leidinggevend BHV-er?

Hou je vaardigheden bij in de herhaling ploegleider BHV.