PFAS vrije sproeischuimblussers

De Velco PFAS vrije sproeischuimblusser is de brandblusser van de toekomst. Net als gewone sproeischuimblussers, is deze brandblusser in veel situaties inzetbaar. Het verschil is echter dat de dat de PFAS vrije schuimblusser geen milieuschade veroorzaakt. Deze brandblusser is namelijk gevuld met een volledig biologisch afbreekbaar schuim, in tegenstelling tot de chemische fluorverbinding die in de gewone schuimblussers wordt gebruikt.

Geen PFAS, geen fluor

Zoals de naam het al zegt, is de Velco NoFluor serie brandblussers PFAS vrij. Velco is daarmee sinds 2019 een van de eerste leveranciers van schuimblussers zonder PFAS. En dat is belangrijk, want PFAS is een ernstige vervuiler van het milieu. Zo ernstig dat PFAS in schuimblussers binnen afzienbare tijd verboden zullen worden. Wereldwijd. Het is dus tijd om over te stappen naar fluorvrije schuimblussers.

Hoe werken PFAS vrije schuimblussers?

Schuimblussers werken met name op het principe van afdekking. De zuurstof wordt gescheiden van de brandstof door het af te dekken met een dunne laag schuim. Daarnaast zorgt het schuim voor een koelend effect.

Voordelen en nadelen van PFAS-vrije schuimblussers

PFAS vrije schuimblussers zijn in feite gewoon schuimblussers maar dan PFAS vrij. Deze blussers gedragen zich dus als schuimblussers en hebben dezelfde voordelen en nadelen van ten opzichte van de poederblusssers en CO2 blussers.

Verbod op PFAS houdende schuimblussers

Het verbod op gewone PFAS-houdende schuimblussers in de komende jaren is onvermijdelijk. Wees dit verbod voor en kies nu voor een milieuvriendelijke brandblusser zonder PFAS.

Zijn er bij jouw bedrijf ook veel schuimblussers aanwezig en wil je deze vervangen voor PFAS vrije schuimblussers of zou je de hele situatie eens opnieuw tegen het licht willen houden? Wij helpen je graag.

Raymond

Heb jij de juiste blusmiddelen in jouw omgeving?

Laat je door ons adviseren.