• Home
  • Nieuws
  • U kunt weer trainen in ons vertrouwde oefencentrum

U kunt weer trainen in ons vertrouwde oefencentrum

Zoals u gewend bent van Velco worden kennis en vaardigheden van eerste levensreddende handelingen, brand en ontruimen op een interactieve en praktische wijze geoefend aan de hand van vooraf gestelde leerdoelen.

“De combinatie van de Velco Online Academy en de BHV 1.5 stelt de hulpverlener in staat om zichzelf ook tijdens het nieuwe ‘normaal’ te blijven trainen en te ontwikkelen. Zo blijft het mogelijk om als hulpverlener voor jezelf en ons allemaal een veilige omgeving te creëren.”

Vanwege de nieuwe richtlijnen vanuit het RIVM, die grote invloed hebben, is Velco druk bezig geweest om alles veilig in te richten.

"Houd afstand"Wat gaat u als cursist hiervan merken?

✓ Aangepaste groepsgrootte van maximaal 8 cursisten
✓ Extra veiligheids- en hygiënemaatregelen
✓ Training volgens de nieuwe richtlijnen

Aangepaste groepsgrootte:

Allereerst zijn het aantal personen toegankelijk tot de training verlaagd naar maximaal 8 personen. De ruimtes die gebruikt worden om praktijktraining te kunnen geven zijn hier volledig op ingericht. Stoelen, tafels en staplekken zijn afgemeten en op 1,5 meter van elkaar gezet. Tevens is er een duidelijke looproute aangebracht zodat groepen elkaar zo min mogelijk kunnen treffen.

Extra veiligheids- en hygiënemaatregelen:

Als cursist moet u zich veilig voelen en te allen tijde in staat zijn om voor extra hygiëne te zorgen. Uiteraard heeft Velco hieraan gedacht. Er zijn diverse middelen beschikbaar, hierbij kunt u denken aan handschoenen, desinfectanssprays, schoonmaakdoekjes, desinfectans displays en diverse oefenpoppen en armen. Ook zijn er regels gesteld aan hoeveel personen er maximaal in één ruimte aanwezig mogen zijn, denk hierbij bijvoorbeeld aan de koffieruimte maar ook toiletten en garderobe. Duidelijke communicatie is erg belangrijk daarom kunt u van tevoren ons protocol opvragen en zijn onze instructeurs geïnstrueerd om deze regels te herhalen en te handhaven.

Training volgens de nieuwe richtlijnen:

Uiteraard zijn de brancheorganisaties de afgelopen tijd ook druk geweest met aanpassingen maken op de manier waarop onze instructeurs maar ook u als BHV’er te werk moet gaan. Onder andere de NRR (Nederlandse Reanimatie Raad) heeft richtlijnen gesteld wat betreft reanimatie. Hierbij kunt u denken aan ademhalingscontrole, borstcompressie, afstand houden bij overname tijdens de reanimatie, gebruik van AED. In principe trainen wij de reanimatie volgens de officiële richtlijnen: borstcompressie met beademing. Hiervoor hebben wij voor elke cursist een extra gezicht en longen beschikbaar gesteld. Uiteraard gaan we ook uitgebreid in op de aangepaste richtlijnen: borstcompressie zonder beademing.

Zelf beleven hoe Velco hulpverleners traint? Schrijf u dan nu in voor een training die bij u past.